Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Severina je ismijana na američkoj TV postaji MSNBC.


'Kako se očekuje da ovaj planet smanji ispuštanje ugljičnog dioksida kada se mora suočavati sa stvarima poput 'skakutave' hrvatske pop glazbe? Ja stvarno ne znam!', započeo je satirički uvod novinar Kent Jones na američkoj TV mreži MSNBC.

Vezani članci Severina - 4 Seve pjevala pred 20 tisuća ljudi pa nezgodno pala usred nastupa, brzo joj skočili u pomoć: "Malo sam natukla kičmu, ali vridilo je" Severina Severinine fotke na jet-skiju izazvale gomilu reakcija na Instagramu, godine joj prolaze, a ona kao da je sve mlađa!

Povodom 150 godina od prvih naftnih bušotina časopis Atlantic je u članku na dotičnu temu spomenuo i Severinu, a vijest je prenijela i američka TV kuća MSNBC. Iako su Hrvati, kao i svaki drugi narod iznimno ponosni kada se neki 'naše gore list' spomene u jednom od vodećih svjetskih medija, ovoga puta kontekst u kojem je Severina spomenuta stvarno nije nešto s čim bi se trebali hvaliti.

 

 

Naime, u prilogu MSNBC-a satirički je prikazan mukotrpan prijelaz s fosilnih goriva na alternativne izvore pogonske energije, da bi na kraju prikazali Severinin spot za koji je Kent Jones ironično zaključio:

Nećemo nikada preći na čišće izvore energije dok ne prerastemo stvari poput Severininog 'Gas, gas'.

'A povodom 150. rođendana bušenja nafte hrvatska pjvačica Severina napravila je poklon u obliku pjesme 'Gas, gas' koja glorificira to pogonsko gorivo. Nećemo nikada prijeći na čišće izvore energije dok ne prerastemo stvari poput ove!', rekao je Kent misleći na Severininu pjesmu.

Na kraju su Kent i voditeljica Rachel Maddow veselo zapjevali refren iz Severinine pjesme, a nama samo ostaje da se pitamo što učiniti kada se jedna od naših najpopularnijih pjevačica predstavlja kao nešto poput ženskog pop Borata u SAD-u i je li problem u Amerikancima ili – u nama?