Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na komunističkoj Kubi ni glazba ne može bez političke pozadine. Glavna zvijezda primila je prijetnje smrću.


Više od 650 tisuća ljudi okupilo se na Trgu revolucije u Havani. Nije se nakon tri godine pred narodom pojavio vođa Fidel Castro, već je održan veliki koncert na otvorenom. Moto: Mir bez granica. Namjera: približavanje Kubanaca i mnogobrojne dijaspore.

Vezani članci Slika nije dostupna KONCERT KOJI JE PROMIJENIO POVIJEST Slika nije dostupna WikiLeaks: Fidel Castro 2006. za dlaku izbjegao smrt

Slobobodna Kuba- riječi su koje desetljećima ponavljaju milijuni Kubanaca u iseljeništvu. Taj je moto iskoristila i glavna zvijezda kolumbijski glazbenik Juanes. To se nije svidjelo njegovim sunarodnjacima u Miamiju - političkim disidentima i protivnicima Castrova režima. Primio je čak i prijetnje smrću. Za iseljeništvo koncert je potpora režimu. S otoka stižu kontrolirane izjave.

Ljubitelje glazbe, politika, čini se nije zanimala ma najvećem koncertu u posljednjih 50 godina. Petosatni spektakl u komunističkoj zemlji pozdravila je i Bijela kuća. Glazba sigurno neće naštetiti američko-kubanskim odnosima, zaključio je predsjednik Obama. Više u video prilogu!