Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne samo da neće održati najavljeni koncert u Švicarskoj, već kako stvari stoje, u tu zemlju navodno neće smjeti ući iduće tri godine. Doznaje se da Marko Perković Thompson može žaliti na odluku Švicaraca, no žalba zabranu neće staviti izvan snage.


Švicarska je suverena država i ona na osnovu svojih zakona može zabraniti nastup, a u ovom slučaju i ulazak u zemlju određenim pojedincima. Razlog su pjesme koje su se trebale naći na subotnjem repertoaru koncerta u klubu Froschkönig u Luzernu, a koje prema tamošnjim vlastima 'veličaju desni ekstremizam'.

Vezani članci Joško Klisović Nižu se reakcije na odluku o pokliku ZDS, SDP želi da se presuda anulira: ''Ona je skandalozna, protivna zakonima i Ustavu i ne može opstati'' Miroslav Škoro (Foto: Dnevnik.hr) Škoro o ZDS: Sud treba slušati, no u nekim stvarima smo pogriješili i malo zakasnili

Međutim, prema riječima Thompsonova menadžera Zdravka Barišića od tamošnjih vlasti još nisu zaprimili nikakvu zabranu. Pjevač se na odluku može žaliti, ali kako smo naveli ona neće odgoditi provedbu. Švicarska je tako iskoristila svoje pravo no, što je s pravdom? Jesu li ovom odlukom prekršena prava i slobode Marka Perkovića, kao osobe, provjerite u prilogu IN magazina.