Obitelj, mnoštvo prijatelja i kolega ispratilo je na posljednji počinak legendarnog Boška Petrovića.


Dvorana krematorija na Mirogoju bila je premala za sve koji su došli odati posljednju počast velikanu jazza. Na posljednjem ispraćaju Boška Petrovića nazočili su mnogi eminentni glazbenici i ljubitelji jazza poput Gabi Novak, Drage Diklića, Josipe Lisac, Coca Mosquita, i drugih.

Vezani članci Emilio Marin Hoće li Benedikt XVI. biti proglašen svetim? Jedan potez pape Franje ukazuje na to: "Ne vjerujem da je slučajno" Papa Benedikt XVI - 5 U Vatikanu izloženo tijelo bivšeg pape Benedikta 16.: Građani mu do četvrtka mogu odati počast

Na pogrebu Boška Petrovića nitko od prisutnih nije govorio. Jedine riječi koje su se čule tijekom ispraćaja bile su riječi pjesme 'Fala'.

>> Boško Petrović umro u 76. godini

Prethodno je održana komemoracija u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu. Ondje su se od legendarnog B. P.-ja oprostili, obitelj, prijatelji, glazbenici raznih profila, predstavnici 'visoke kulture', političari, te brojni drugi štovatelji lika i djela Boška Petrovića, jazz glazbenika koji je u ponedjeljak iznenada preminuo u svom zagrebačkom domu.

U ime vodstva grada Zagreba od Petrovića se prigodnim riječima oprostio gradonačelnik Milan Bandić, dok je glazbenike na pozornici predstavljao Paolo Sfeci iz Hrvatske glazbene unije, koji je izrazio žaljenje što Boško Petrović nije za života primljen u članstvo Akademije znanosti i umjetnosti. Kako i priliči, na komemoraciji se svirao jazz, a za to su bili zaduženi provjereni domaći glazbenici - Neven Frangeš na klaviru, Mario Mavrin na basu te slovenski gitarist Primož Grašić.

Od Boška su se svojom nazočnošću u Hrvatskom glazbenom zavodu oprostili i Zrinka Cvitešić, Hvoje Rupčić, Tereza Kesovija, Nina Badrić, Elvis Stanić i brojne druge kolege, koji su Boška Petrovića smatrali prijatelje i uzorom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju