Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U četvrtak je u Čavoglavama, rodnom mjestu Marka Perkovića Thompsona 100 tisuća građana proslavilo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. No, mrlju na veliko slavlje nažalost je bacila šačica huligana koja je isticala ustaško znakovlje i napala novinarsku ekipu HRT-a.


Pitamo se što je radila hrvatska policija dok su određeni pojedinci prilikom proslave jednog od najvećih državnih blagadana u Čavoglavama javno veličali ustaštvo. Sramotna je i činjenica da je napadnuta i jedna novinarska ekipa. To je naprosto nedopustivo i za svaku osudu. Nije nam jasno kako ne shvaćaju da se na taj način Hrvatska ne voli, već da joj se nanosi velika šteta. Baš zato što je sloboda stvorena u mukama, Thompson je sve okupljene pozvao da slave ponosno i časno, i nikako drugačije.

Vezani članci Nizozemska policija (Foto: AFP) VIDEO Užas u Nizozemskoj: Samostrelom s balkona pucao po ljudima, ubio dvoje. Policija ranila napadača Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, i Domagoj Mikić Dvije škole, dva incidenta: "Bojim se da se djeca u školi sve manje osjećaju sigurno, da se nasilje iz obitelji i društva prelijeva i tamo"

>> Ustaško znakovlje: Sve više onih koji ga nose ni ne znaju što simbolizira

>> Thompson predvodi dvodnevni spektakl u Čavoglavama

'Ja sam uvijek pozivao sve ljude koji žele isticati znakovlja, vojna znakovlja, neka ističu ona pobjedničke vojske , naše vojske koja je pobijedila u Domovinskom ratu, koja je stvorila slobodu ovom narodu, zbog koje danas slavimo 5.kolovoza!', rekao je Marko Perković Thompson.

A istini za volju, u Čavoglavama nas je jučer i bilo za vidjeti. Čak 100 tisuća ljudi iz svih dijelova Hrvatske pohrlilo je u malo mjestašce u Dalmatinskoj Zagori. I staro i mlado, uz Thompsonove pjesme slavilo je Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti. A u isti glas s Markom su pjevali i supruga i djeca.

Jučer nitko nije bio umoran. Dapače, svi su bili više no orni za cjelodnevnu, usudit ćemo se reći, najveću feštu u Hrvata. Slavlje povodom 15. obljetnice oslobođenja Lijepe nam naše, uveličao je i bračni par Kovač. Anica je jučer imala još jedan dodatan razlog za slavlje.

'Ja sam isto baš prije 15 godina, baš tada bila Miss Hrvatske, tako da sam ja ta Miss Oluje, to me još više pravi ponosnom, jer u isto doba imamo isti uspjeh!', rekla je Anica Kovač.

Od ranog jutra rijeke ljudi, automobila i motora i ove godine slile su se u Čavoglave. Mjestašce koje inače broji 200-tinjak stanovnika nije bilo tijesno za sve one u čijim srcima gori vječni plamen ljubavi prema domovini. Više u prilogu IN magazina!