Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mick Jagger već je godinama 'čist', a Keith Richards i Ronnie Wood konstantno se uništavaju kombinacijom kokaina i alkohola - osnovna je teza knjige 'Fifty Teabags and a Bottle of Rum'.


Autor knjige je Nick Cowan, dugogodišnji menadžer gitariste Rolling stonesa, Ronnieja Wooda, koji je pet godina nakon što mu je uručen otkaz, odlučio ukoričiti svoja sjećanja.

Vezani članci Slika nije dostupna Daft Punk, The Beatles i The Rolling Stones Slika nije dostupna Djevojka Ronniea Wooda se bavila eskort pratnjom

Alkoholne i narko-seanse članova najvećeg rock cirkusa na svijetu, najupečatljiviji su dijelovi Cowanovih memoara, koji se danas već naveliko citiraju po internetu.

Tako se saznalo da je Keith imao svog osobnog 'dobavljača tableta' Freddieja Sesslera, te da je 1981., prije koncerta u Orlandu, pao u tabletama izazvanu komu, no dva sata nakon što su ga asistenti uspjeli probuditi, već je svirao pred krcatim stadionom.

Ron Wood, tvrdi Cowan, prije turneje 2003. nije prošao medicinski pregled pa je mjesec dana proveo u klinici u Arizoni, gdje je dolazio u formu. 'Nakon toga je kompletnu turneju odradio bez uzimanja narkotika', piše njegov bivši menadžer.

Nick Cowen detaljno opisuje kako se opuštaju Stonesi nakon koncerata. 'Jagger i Charlie Watts žele spasvati i zahtijevaju da njihove hotelske sobe budu udaljene od Keithove i Ronniejeve, koji i dalje svake večeri organiziraju partyje. Hotelska kuhinja mora biti u pripravnosti cijelu noć, jer 'veseli dvojac' u sitne sate obično ogladni'.

Wood je otpusio Nicka Cowena 2003. godine, nakon što mu je naredio da pronađe nekakav posao za njegovu suprugu. Jo Wood je počela voditi privatni klub Harrington u Londonu i trošila Ronniejeve milijune za uređenje interijera. Žrtva njezine rastrošnosti bio je uskoro nezaposleni Cowen.