Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U biografiji 'Smijurijada' najdeblji kraj izvukli su Boris Leiner i Mišo Hrnjak.


Johnnyjeva netrpeljivost prema svakom tko dirne u ostavštinu Azre odavno je poznata, a njegova autobiografija, koja bi trebala izaći u listopadu, donosi nove udare na Leinera i Hrnjaka, udarnu ritam sekciju originalne Azre.

Vezani članci Alina Boz i Alp Navruz Oni su bili jedan od glavnih razloga zašto je svaku epizodu ove hit-serije pratilo oko pola milijuna ljudi Alp Navruz Njega svi žele, a on nikoga: Tek mu je 30 godina i ima titulu najpoželjnijeg muškarca

Kako prenosi srpski Blic, Štulić i dalje ne oprašta bubnjaru Borisu Leineru što zarađuje na račun Azrinih pjesama, a budući da mu se odnedavno u projektu 'Pozdrav Azri' priključio i basist Mišo Hrnjak, Johnny je svoju oštricu okrenuo i prema njemu.

'Od početka rata nisu više plaćali ni ranijeg, socijalističkog džeparca, zato su u rat i pošli, lažu i kradu i to treće što iz toga proizlazi, i sjajno se nadopunjuju Leinerovim 'Pozdravom Azri'. Rekao bi Homer kako samo hrđa hrđu nađe jer i Leiner je od 1994. održao 150 nastupa s mojim pjesmama, što meni autoru donosi 150.000 eura', piše Štulić.

Johnny svog nekadašnjeg vjernog bubnjara optužuje da je bio uz Piku Stančića u jednoj radijskoj emisiji kada je ovaj ustvrdio da bi se Štuliću 'trebala na čelo urezati šahovnica'. Poznato je da se nekadašnji ključni producent novog vala, Piko Stančić, pokajao za teške riječi koje je uputio na Johnnyjevu adresu, dok Leiner, unatoč gnjevu koji je prema njemu dolazio iz Utrechta, nikad javno nije izgovorio nijednu ružnu rečenicu o svom nekadašnjem gazdi.

'Leiner je taj koji je postavio onu bistu na pozornicu jer bi on i htio da budem mrtav', komentirao je Štulić informaciju da je na koncertu 'Johnny, vrati se' u Zagrebu na bini stajalo njegovo gipsano poprsje.

Boris Lainer i Mišo Hrnjak su, pojačani Davorinom Bogovićem, ovih dana u Beogradu koncertom proslavili 30 godina od izlaska singla 'A šta da radim/Balkan'. Tom prilikom upoznao se s dijelom 'Smijurijade' koji se odnosi na njega. 'Kad smo počinjali s tim koncertima, prvo je dao svoj blagoslov, a onda se nakon par mjeseci predomislio i rekao da se njegovo djelo ne može na taj način prezentirati, bio je protiv. Htio je da sve zaustavimo', kazao je slavni Boris.

>> Johnny Štulić: Ništa od Azre, čitajte knjige!

>> Johnny Štulić se vraća... sa 14 novih knjiga!

Što se tiče neisplaćenih autorskih honorara na Štulićev račun, koji su već gotovo dvadeset godina sporna točka lidera Azre i Croatije Records, Leiner kaže: 'Znam da mu je Jura Pađen u nekoliko navrata pokušao poslati taj novac, a i javno je rečeno s nacionalne televizije da se novac uredno isplaćuje i čeka ga u banci na računu. Ja ne znam kako se to pravno rješava'.

U Johnnyjevu obranu treba naglasiti da je u emisiji koju Leiner spominje, rečeno da se Štuliću 'uredno isplaćuje 9 posto od svakog prodanog CD-a'. Drugim riječima, 91 posto utrška od prodaje krucijalnih hrvatskih rock albuma, koji su od glave do pete djelo Johnnyjeve mahnite kreativnosti, ide u neke druge ruke, račune ili džepove...