Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog prijetnji i uvreda, pjevač je ponovno osuđen. Ako se dokaže da je prekršio uvjetnu kaznu, ide u zatvor.


Novom kaznom zatvora od tri mjeseca, godinu dana uvjetno, osuđen je pjevač Željko Houdek zvani Jacques Houdek, zbog prijetnji i uvreda upućenima novinaru Vedranu Strukaru. To je druga presuda koju je novinar dobio protiv velikogoričkog zabavljača u nepunih godinu dana zbog istog kaznenog djela. Naime, nakon što je Vedran Strukar u Jutarnjem listu i časopisu Arena 2007. godine objavio članak o istrazi Financijske policije protiv pjevača zbog neprijavljene prodaje karata za svoje nastupe u dječjim vrtićima i osnovnim školama, Houdek je novinaru poslao niz uvredljivih SMS poruka, u kojima je među ostalim stajalo:

Vezani članci Slika nije dostupna Dječje igre: Jacques Houdek na klackalici! Slika nije dostupna VIDEO: Pjesma 'Lahor' postala 'Celebrate' u engleskoj verziji

'Iskopane oči', 'Razbijena glava', 'Sređena faca', 'Prerezani grkljan', 'Potrgani zubi' i slično. Pored toga ga je sa svojeg mobitela zvao i nastavio neukusno vrijeđati i prijetiti čak smrću, zbog čega je u utorak Predsjednik sudskog vijeća Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Marijan Bertalanič u kratkom postupku ponovno osudio na zatvorsku kaznu.

>>Nova tužba protiv Jacquesa Houdeka

'Zadovoljni smo presudom, ništa drugo nismo ni očekivali. Zahvaljujem odvjetniku Krešimiru Matekoviću koji je sa mnom u ovome od prvog dana, a nakon ove presude, dižemo novu tužbu za naknadu štete čija ćemo sredstva u potpunosti donirati za zlostavljanu djecu što zbog ovog slučaja smatramo najlogičnijim odabirom', rekao je Vedran Strukar i nadodao:

'A budući da je Houdek već na sam dan donošenja presude, prekršio uvjetnu, preporučam mu da se počne pripremati za novo prebivalište jer mi nećemo odustati'. naime, na samo dan prvog izricanja presude Jacques je gostovao kod Mirne Berend u InMagazinu, kada je ponovno vrijeđao novinara, čime je prekršio uvjetnu kaznu. Ukoliko se dokaže da je uvjetnu kaznu doista prekršio, Jacquesa Houdeka čeka tri mjeseca zatvora.

'Cijeli slučaj je presedan, jer je ovo prvi puta da je javna osoba osuđena zbog prijetnji novinarima i to na zatvorsku kaznu', nadodao je Strukar, a do Jacquesa nismo uspjeli doći, jer se ne javlja na mobitel.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju