Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Simon Monjack pokazao se glavnim katalizatorom propasti i smrti Brittany Murphy.


Analizom smrti dvoje holivudskih supružnika pozabavio se britanski Daily Mail i došao do zaključka da su prijatelji Brittany Murphy i Simona Monjacka odahnuli nakon što je scenarist umro svega pet mjeseci nakon smrti svoje supruge.

Vezani članci Slika nije dostupna Posljednji ispraćaj Brittany Murphy: Tužan Badnjak za obitelj Slika nije dostupna U kući Brittany Murphy pronađena cijela paleta lijekova

Simon Monjack je prije dva mjeseca dopustio novinarima ulazak u neurednu kupaonicu u kojoj je Brittany preminula i spomenuo kako prostor uopće nije bio čišćen nakon tragičnog trenutka. Po neslužbenim tvrdnjama za otvaranje vrata pred reporterima dobio je svotu od 10.000 dolara. Nedugo nakon toga pronađeno je njegovo beživotno tijelo na istom krevetu na kojem je Brittany provela svoje zadnje trenutke.

>> I suprug glumice Brittany Murphy pronađen mrtav

>> U kući Brittany Murphy pronađena cijela paleta lijekova

Brittany Murphy bila je talentirana mlada glumica porijeklom iz Atlante, koja se u Hollywoodu brzo iskazala time što je dominanto ‘ukrala’ svojim kolegicama u komediji ‘Clueless’ iz 1995. godine koja se bavila temom vezanom za živote američkih školarki.

No prije nego je zasjala u punom sjaju postala je žrtva mračne strane Hollywooda. Navukla se na lijekove i postala bolesno mršava zbog poremećaja s prehranom.

S druge strane Monjack je već imao reputaciju varalice kad je upoznao Brtittany 2006. godine na jednom partyju u Los Angelesu. Dugovao je Coutts banci 570.000 dolara (oko 3.350 000 kuna), imao nekoliko drugih velikih dugova i bio optužen za prevaru s kreditnim karticama. Jedna Londončanka izgubila je 200.000 funti jer je investirala u jedan od njegovih filmova s katastrofalnim financijskim ishodom.

Iako je imao sve uvjete za dobar životni start jer je rođen u imućnoj židovskoj obitelji u Istočnom Londonu, Monjack je uspio upropastiti svoj život. Problemi s njegovom psihom su nastali nako što mu je otac umro od tumora mozga kad je Simon imao 15 godina.

Prije Brittany je bio u braku s terapeutisticom Simone Bienne. Brak je trajao svega pet mjeseci do 2001. godine, a Simone je tvrdila kako ju je Monjack zlostavljao mentalno i fizički. Simon je nakon propalog braka odlučio preseliti se u Los Angeles kako bi upao u filmski biznis, iako nije imao niti iskustva ni kontakte.

‘Tužno je što je Simon umro u četrdesetoj godini života, ali svi koji su ga poznavali, a posebno oni koji su znali kakav je utjecaj imao na Brittany , nisu tužni zbog tog gubitka. On ju je doslovce uništio’, izjavila je za Daily Mail bliska prijateljica Brittany Murphy koja je htjela ostati anonimna.

Još uvijek se vjeruje da je Monjackovo srce zatajilo zbog srčane mane, ali je poput supruge koja je umrla prije pet mjeseci i njegovo tijelo bilo okruženo brojnim praznim i polupraznim bočicama s lijekovima. Njegova majka Linda tvrdi da je umro slomljena srca, dok se Brittanyna majka Sharon, koja je pronašla obadva tijela, ne želi složiti s tom tvrdnjom.

A slično misli i Eric Ziegenbein, bivši Brittanyjin prijatelj: ‘Tragedija je kad netko umre, ali u ovom slučaju to je blagoslov. Simon je želio umrijeti. Borio se sa depresijom cijeli svoj život, a Brittany mu je na svojstveni način bila jedino utočište. Bio je narkoman kad su se vjenčali. Nažalost on je više utjecao na nju, nego ona na njega. Odnos im je bio destruktivan, kao da su se natjecali tko će prije umrijeti od trovanja lijekovima. Na kraju su se pretvorili u dva zombija, svaki na svoj način. Po nju je smrt došla prije.’

‘Taj čovjek je bio lud. Pokušao je izbrisati ime njezinog oca s osmrtnice’, izjavio je Tony Bertolotti, glumičin polubrat koji ne osjeća ništa prema čovjeku koji je ‘pomogao njegovj sestri u samoubojstvu’.

Monjack je ‘zaslužan’ i za srozavanje filmske karijere Brittany Murphy. Glumica je otpuštena sa snimanja posljednjeg filma ‘The Caller’ jer je pijani Monjack stao na put producentima sa svojim zahtjevima. Nakon njezine smrti je u jednom trenutku izjavio kako će tužiti Warner Brothers za ubojstvo supruge time što su joj otkazali ugovor za angažman u filmu ‘Happy Feet 2’, na što je kompanija izašla s demantom da Warner Bros i Brittany Murphy nikad nisu ni pregovarali, a kamo li potpisali ugovor za ulogu u filmu ‘Happy Feet 2’.

Drugi put je inzistirao na tvrdnji kako ju je ubio Hollywood jer joj više nitko nije davao uloge, ali istina koju su svi koji su ih poznavali znali, jest ta da je on bio njezina najveća nevolja i prepreka, jer je doslovce u dvije godine otkada je bila u braku s njim skliznula s A glumačke liste na C listu.

Brittany je prestala telefonski kontaktirati agente i producente, je je Simon taj dio posla preuzeo na sebe. I profesionalno i privatno posljedice za nju su bile katastrofalne.

Simon se predstavljao kao producent, scenarist i redatelj, ovisno o prilici i kako mu je odgovaralo, iako je iza sebe imao sam jedan propali film koji se uistinu vezivao uz njegovo ime.
Pored toga medijima se predstavljao kao ekstremno bogata osoba. Početkom ove godine je izjavio: ‘Potrošio sam više od milijun dolara na zaručničke prstene, približno tri milijuna na odjeću. To sam ja.’

Istina je pak da je u trenutku kad je upoznao Brittany bio u dugovima preko ušiju. Čak je i s Brittany Murphy fondacijom, koju je htio utemeljiti nakon glumičine smrti pokušao varati. Oni koji su ga poznavali i dalje nisu sigurni je li Monjack bio kompulzivni lažac, ili je samo htio impresionirati ljude oko sebe, ali je činjenica da je tvrdio kako je on Brittany kupio kuću od 5.5 milijuna dolara na Hollywood Hillsu. Nakon njene smrti se  ispostavilo da ju je ona sama kupila i oporučno ostavili majci Sharon.

Sharon je kuću dala u prodaju, a sama kaže kako je mrzila one koji se predstavljaju kako kupci, samo da bi snimili djelić života pokojne kćerke. Monjack s time nije imao problema. Postao je blizak s reporterkom Amber Goodhand iz Radaronlinea, kojoj je za 10.000 dolara dozvolio snimanje kupaonice u kojoj je Brittany kolabirala.

Brittany su prijatelji za života pokušali uvjeriti da je Monjack s njom samo kako bi se uvukao u filmske krugove, no ona im nije vjerovala. Umjesto toga se sa suprugom u svom domu ‘igrala ljekarne’. Imali su pilule za sve vrste raspoloženja, a uskoro ih je počela miješati s votkom. Vitamine je dobivala jedino iz sokova u koje je točila votku.

Brittany je i prije braka eksperimentirala s drogom i imala problema s destruktivnim vezama i depresijama.

Monjack je bio samo katalizator za nevolju. Iako je bila mršava i kad ga je upoznala, s njim se pretvorila u živi kostur, jer je po izjavama prijatelja doslovce prestala jesti, zbog čega je narušila imunološki sustav.

Što se na kraju pokazalo kobnim po život.

Njezina smrt pak nije bilo nešto zbog čega se Monjack trgnuo i zapitao na kakvom je putu, već je naprotiv ‘dodao gas’. Počeo je spavati i po dvadeset sati na dan. Jeo je u krevetu. Nije se tuširao tjednima. Uzimao je sve više i više pilula brotiv bolova.

‘Mislim da je priželjkivao trenutak kad se više neće probuditi. Dio njega htio se kazniti zbog Brittany. Uništo je nju, a zatim i sebe’, izjavila je novinarka Amber Goodhand. Njezina kolegica Nicole Lampert je zaključila: ‘Žrtve Hollywooda? Ne, u stvari, bili su ovisnici i žrtve svojih vlastitih demona.