Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako se sada čini redatelj Roman Polanski bi mogao provesti u zatvoru u Švicarskoj do čak četiri mjeseca čekajući da ga izruče SAD-u, gdje će mu, ako se to dogodi, suditi zbog seksualnog odnosa sa onda 13- godišnjom Samanthom Gailey.


Iako je švicarski odvjetnik Romana Polanskog podnio zahtjev za njegovim puštanjem o kojem bi nadležni sud trebao odlučiti unutar 10 dana, pretpostavlja se da presuda neće biti povoljna za poznatog redatelja zato što švicarsko pravosuđe u pravilu rijetko pušta na slobodu osumnjičenike koji nisu njihovi državljani zbog mogućnosti bijega.

Vezani članci Slika nije dostupna Polanski neće na operaciju, vraća se u zatvor Slika nije dostupna Polanski zbog depresije premješten u bolnicu

 >> Slučaj Polanski: Odvjetnici se bore protiv izručenja

>> Roman Polanski uhićen u Švicarskoj

Lokacija na kojoj se Polanski trenutačno nalazi se drži u tajnosti, što je u Švicarskoj normalna procedura. Diplomati iz poljske ambasade, koji su u ponedjeljak posjetili Polanskog odbili su otkriti gdje švicarske vlasti drže poznatog redatelja, a kao glavni razlog su naveli to što žele spriječiti paparazze da dođu do njega.

Polanski posjeduje poljsko i francusko državljanstvo, a i francuski diplomati su nakon uhićenja stupili s njim u kontakt. Kako strani mediji prenose, osim privilegije neograničenih mogućnosti kontakta s odvjetnikom Lorenzom Ernijem i predstavnicima konzulata, Polanski se tretira kao svaki drugi zatvorenik, trenutačno boravi sam u ćeliji i ima pravo na jedan sat šetnje na dan.