Predstavljamo imena zvijezda koje će doći na Sundance te njihove filmove koje će svojom pojavom prezentirati.


Sundance film festival je iznimno interesantan brojnim holivudskim licima, a mnogi mu se rado vraćaju iz godine u godinu. Velike zvijezde iz svijeta filma ni ove godine neće zaobići crvene tepihe po gradovima savezne države Utah koja će ujedno i postati privremena adresa holivudskog glamura, sjaja, velikih gužvi, medijskog interesa i bliceva fotoaparata te prije svega, jednog iznimnog filmskog ugođaja.

Vezani članci We Love Sound Jedan od najboljih i najljepših hrvatskih festivala elektroničke glazbe najavio četvrto izdanje koje će se održati u rujnu Slika nije dostupna Programske kategorije i trajanje filmskog festivala

U konkurenciji dramskih filmova tako će ove godine na crveni tepih stati Demi Moore sa čak dva filma, a Ellen Barkin će predstavljati film 'Another Happy Day', redatelja Sama Levinsona.

>> Pratite Sundance Film Festival na Dnevnik.hr-u!

>> Sundance podržava filmaše autohtonih naroda

>> Pogledajte fotogalerije s prošlogodišnjeg Sundancea

S prezentiranjem filma 'The Ledge' redatelja Matthewa Chapmana, na Sundanceu će se pojaviti i Liv Tyler, a film 'Little Birds' Elgina Jamesa dovest će Kate Bosworth. John C. Reilly će počastiti svojom pojavom povodom filmskog ostvarenja Patricka Dewitta naziva 'Terri'.

No, sve one kategorije koje su van konkurencije gotovo će jednako plijeniti pozornost.

Tako će upravo kategorija 'Premijere' i ove godine najviše obogatiti listu poznatih i dovesti najveća lica holivudskog svijeta. John C. Reily se tako našao i u ovoj kategoriji i to u društvu Sigourney Weaver s kojom se našao u filmu 'Cedar Rapids' redatelja Miguela Arteta.

Jacob Aaron Estes pobrinuo se za ostvarenje filma 'The Details' za koji je angažirao Tobeyja Maguirea i Raya Liottu, a zbog filma 'I Melt with You' redatelja Marka Pellingtona na Sundance će doći i Jeremy Piven.

Glumačka postava koju čine Kevin Spacey, Jeremy Irons, Zachary Quinto i Demi Moore na crveni tepih će stupiti kako bi prezentirali film 'Margin Call' koji se snimao pod redateljskom palicom J.C. Chandora. Uloge Pierceu Brosnanu, Edu Harrisu i Marisi Tomei pripisao je film 'Salvation Boulevard' redatelja Georga Ratliffa.

Na Sundance će se još pojaviti i Ewan McGregor, John Goodman i Paul Giamatti, a u filmu 'The Sun of No One', redatelj Dito Montiel smjestio je Katie Holmes, Juliette Binoche, Ala Pacina i Raya Liottu koji se u ovoj kategoriji pojavljuje u čak dva filma.

Čini se da će kategorija 'Premijere' stvoriti pravu gužvu holivudskih lica, pogotovo ako uzmemo u obzir da će mnoge zvijezde doći i uz svoju pratnju koja je jednako atraktivna filmskim reflektorima. Tako sumnjamo da će Katie Holmes doći bez Toma Cruisea, a isto tako je teško vjerovati da će se Demi Moore fotografirati po crvenom tepihu bez Ashtona Kutchera.

I ove godine očekuje se iznimna konkurencija u dokumentarnom dijelu gdje će se između ostalog moći vidjeti i 'Page One: A Year Inside the New York Times' Marshalla Curryja, ali će i onaj van konkurencije plijeniti pozornost.

Možda će najviše medijskog interesa izazvati 'Becoming Chaz' redatelja Fentona Baileyja i Randyja Barbatoa obzirom da je riječ o kćeri poznate pjevačice Cher koja je odlučila promijeniti spol i postati muško. 

Spomenut ćemo još i brazilskog redatelja Josea Padilhu koji će se u kategoriji 'Spotlight' predstaviti drugim nastavkom 'Elite Squad 2'.

Bilo kako bilo, poznatih holivudskih lica svakako ne može biti višak, ali na Sundanceu ih neće ni manjkati. Daleko od toga. Velika imena koja smo spomenuli da dolaze ove godine svakako prezentiraju kvalitetu i važnost Sundance filmskog festivala kojemu se mnogi vraćaju iz godine u godinu. S razlogom.

Ne propustite ekskluzivne reportaže s ovogodišnjeg Sundance Film Festivala od 20. siječnja, jer Dnevnik.hr će biti na licu događanja!