Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Redatelj James Cameron je potvrdio da je započeo pisati scenarij ne za jedan, nego za dva nastavka filma 'Avatar'.


Kako je sam potvrdio za Entertainment Weekly, James Cameron namjerava snimati istovremeno dva nastavka filma s najvećom zaradom svih vremena – 'Avatara'.

Vezani članci Slika nije dostupna Zvijezda 'Avatara' spriječena suzavcem i lisicama! Slika nije dostupna Sigorney Weaver zasjala na svjetskoj premijeri 'Avatara'

'Trentačno sam u procesu pisanja scenarija za sljedeća dva nastavka 'Avatara'. Planiramo ih oba snimati i montirati istovremeno, no u kina ćemo ih pustiti s razmakom od oko godine dana. Za sada ih namjeravamo pustiti u kina za Božić 2014. i 2015. godine', rekao je Cameron.

>> 'Avatar' najtraženiji film na piratskim serverima u 2010.

Cameron je također otkrio da će se u sljedeća dva nastavka pojaviti većina likova iz prvog dijela, te neki novi naravno, a napomenuo je i da Fox namjerava dio prihoda od filmova donirati za programe očuvanja okoliša.

'Fox i ja smo se obavezali donirati dio profita za očuvanje okoliša, jer je to i srce čitave poruke 'Avatara'. Nisam želio snimati više nastavaka 'Avatara' bez nekog 'višeg' plana.', izjavio je Cameron.

Prvi nastavak 'Avatara', snimljen u 3D tehnici je zaradio preko dvije milijarde dolara širom svijeta, te je postao film s najvećom zaradom svih vremena.