Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Štrajk glađu radnika željezare Split, jednodnevni štrajk radnika Dalmacijavina, neizvjesna privatizacija Jadranske pivovare samo su neke od priča s kojima je javnost upoznata.


Ipak, mnogo je veći broj dalmatinskih tvrtki koje su propale i otišle u zaborav. Osim toga, Splitsko-dalmatinska županija danas ima najveći broj nezaposlenih u Hrvatskoj pa se čini kako je tamošnja privreda doživjela krah. Gost magazina 'Novac' bit će Branko Grčić, gospodarski strateg SDP-a.

Vezani članci Željko Kerum najavio kandidaturu za gradonačelnika (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 5 Kerum kuhao novinarima pa najavio ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Splita Nuspojave (Foto: Hana Šmerek) Nova predstava kojoj se jako veselimo: Genijalni humor Woodyja Allena na kazališnim daskama

U Vidovcu kraj Varaždina živi čovjek čija priča najbolje pokazuje koliko je težak put od rađanja ideje do stvaranja patenta. No njegova priča pokazuje i to da se trud i upornost uvijek isplate, a onda u pomoć rado priskoči i malo sreće.

Najbolje čuvana škrinja iz trezora u kojem se čuvaju najvrednije dragocjenosti sinjskih alkara je otvorena jer su alkari odluči prodati dio svog blaga kako bio podmirili troškove oko izgradnje novih alkarskih dvora. To je dovoljan razlog da se ekipa 'Novca' zaputi u Sinj. Situaciju kada je uvoz veći od izvoza mnoge države doživljavaju kao noćnu moru, a u Hrvatskoj je to nažalost stvarnost. Neki će za to okriviti vlast, drugi nasilnu globalizaciju. No tamo gdje je zakazala država, dokazala se lokalna samouprava.