Nasmijana i sjajno raspoložena paradirala Dubrovnikom.


Prva uloga u karijeri mlade i neobične Gabourey, zbog koje je na nagovor prijatelja prekinula polaganje ispita na fakultetu i prihvatila ponuđenu ulogu, donijela joj je nominaciju za prestižnu nagradu Oscar!

Vezani članci Slika nije dostupna Rade Šerbedžija: 'Ja sam navijao za Partizan, a Danilo za Hajduk' Slika nije dostupna Marina Zenovich u žiriju Sundance Film festivala

Od 2005. godine Libertas se uspio etablirati kao domaći festival s vrhunskim nezavisnim Oscarima nagrađivanim filmovima i međunarodno hvaljenim programom. Srednjovjekovni Dubrovnik s očaravajućim lokacijama unutar starih zidina, te izuzetan festivalski program postaju sve veći mamac za filmofile, posjetitelje željne kulture, ali i za one u potrazi za dobrom zabavom.

Dubrovčani se odlično nasmijali u Gaboureyinom društvu

Među njima svoje mjesto podno dubrovačkih zidina pronašla je i mlada holivudska zvijezda Gabourey, a pored nje prvog dana Libertas film festivala poglede je mamila i glumica Mira Furlan, kojoj je za Oscara nominirana Sidibe nenamjerno ukrala većinu medijskog prostora. Tako je Mira s ljubomorom u očima cijelu večer promatrala kako posjetitelji najpoznatijeg hrvatskog grada urlaju za Gabourey i mole je za autogram i zajedničku fotografiju.

Šesti po redu Libertas Film Festival održava se od 2. do 6. srpnja ove godine. I u ovom izdanju svi filmovi bit će prikazani pod dubrovačkim zvjezdanim nebom, kombinirajući na taj način jedinstveno okuženje i vrhunske filmove na prelijepim 'outdoor' lokacijama.