Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Projekcijom Oscarom nagrađenog danskog filma 'U boljem svjetlu' redateljice Suzane Bier u Dubrovniku večeras započinje 7. Libertas Film Festival.


Tim povodom danas je održana i konferencija za novinare na kojoj je istaknuto kako ovogodišnji program uključuje 6 službenih programa i to europske kandidate za nagradu Oscar, program Fokus sa četiri slovačka filma, program Master nagrade koja će ove godine pripasti mađarskom redatelju Beli Tarru, kratke naslove iz kosovske i švicarske kinematografije kao i presjek hrvatskog kratkog filma.

Vezani članci Nicolas Cage i Pedro Pascal - 6 Popularni Oskarovac u Cavtatu plijenio pažnju u neobičnoj jakni, od fotografa se pokušao sakriti iza maske i naočala Slika nije dostupna Jadranski luksuzni hoteli 'pokopali' filmski festival u Dubrovniku!

Kako je istaknuo Stjepan Hundić, umjetnički direktor festivala, pored filmskog programa festival uključuje i četiri filmske radionice kao i jednodnevni regionalni filmski forum koji će okupiti niz filmskih profesionalaca iz Hrvatske i svijeta i održat će se 16. travnja.

>> Glumačka zvijezda Gabourey Sidibe obilježila Libertas film festival

'Ove godine imamo nešto manji broj filmova, ali je taj paket sada znatno atraktivniji, jer je smišljen malo drugačije', kazao je Stjepan Hundić.

Direktorica festivala Mia Pećina kazala je kako je ovogodišnji festival unatoč teškoj financijskoj situaciji u zemlji uspio osigurati izvrstan izbor filmova iz više od 10 zemalja te kako će ugostiti brojne filmske profesionalce iz regije i svijeta kao što su Jasmila Žbanić, Roman Gutek, Branko Lint, Miroljub Vučković i brojni drugi. (Hina)