Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najpopularniji svjetski talent show stiže na hrvatske ekrane. U njemu se ne traže samo pjevači, u njemu se ne stvaraju plesači, ovo je show koji oslobađa sve talente. Najveći show Nove TV dosada za koji je potrebno imati samo što zanimljiviji i posebniji talent 'Supertalent' od 25. rujna petkom na Novoj TV.


'Supertalent ' je trenutno najpopularniji svjetski TV format rađen prema 'Got talentu' čiji su autori Simon Cowell i Ken Warwick, a nositelj licence Fremantle Media, Talkback Thames i Syco Television.

Vezani članci Slika nije dostupna Talentirani umirovljenici vedrinom ispunili Kerempuh Slika nije dostupna Nina Badrić i Enis Bešlagić u žiriju Supertalenta

>> Supertalent će biti najgledaniji hrvatski show svih vremena!

Nakon uspješnih sezona u dvadesetak zemalja, među kojima su i američke i britanske uspješne inačice 'America's Got Talent' i 'Britan's Got Talent' , Hrvatska daje priliku najtalentiranijim osobama u zemlji. Ovaj iznimno atraktivni show odvija se pred živom publikom - od audicija koje se održavaju po većim gradovima do polufinalnih i finalnih emisija uživo. Veliku ulogu u odabiru najzanimljivijeg, najčudnijeg i najgenijalnijeg talenta u Hrvatskoj preuzet će žiri. U britanskoj i američkoj inačici 'Got talenta' u žiriju su bile poznate osobe iz showbiz svijeta poput Dannii Minogue, Davida Hasselhoffa, Jerryja Springera, Sharon Osbourne i Simona Cowella.

Za Supertalent se prijavilo ukupno 1200 natjecatelja, a izabranih 400 svoj talent pokazalo je pred publikom na audicijama u pet hrvatskih gradova – Splitu, Zadru, Rijeci, Osijeku i Zagrebu.

U prvim emisijama vidjet ćemo natjecatelje koji su svoj talent pokazali na audicijama, komentare žirija te originalni voditeljski dvojac, Igora Mešina i Renea Bitorajca koji će se također odlično zabavljati tijekom nastupa talentiranih natjecatelja.

Nakon audicijskih emisija bit će odabrano samo 50 najboljih koji će dobiti priliku predstaviti se i u polufinalnim emisijama.
Live emisije prikazat će po deset nastupa koje će komentirati žiri u kojem su Dubravko Merlić, Nina Badrić i Enis Bešlagić, a za koje će gledatelji imati priliku glasovati. Svaka polufinalna emisija izlučit će po dva natjecatelja koji ulaze u finale.

Između deset natjecatelja u finalu gledatelji će birati svoje favorite te odlučiti kojih će pet sretnika biti superfinalisti. Pobjednik showa, odnosno prvi hrvatski Supertalent osvojit će nagradu od 200.000 kuna!

'Supertalent' je hrvatska inačica 'Got talenta' , britanskog televizijskog formata produkcijske kuće 'SYCO company' te njegovog kreatora i idejnog začetnika Simona Cowella. Pilot emisija je napravljena u VB i trebala je za domaćina imati Paula O' Gradyja, ali kada se domaćin razišao s ITV-em, emitiranje je odgođeno.

Upravo iz tog razloga u SAD-u je 2007. godine počela američka inačica 'Got talenta' te tako uzela Velikoj Britaniji premijerno prikazivanje. Spin off ovog popularnog talent showa ima svoje inačice u dvadesetak zemalja i to u Argentini, Australiji, Belgiji, Kini, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Indiji, Izraelu, Nizozemskoj, Novom Zelandu, Norveškoj, Poljskoj, Portugalu, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Južnoj Africi, Španjolskoj, Švedskoj, Ukrajini, VB, SAD-u, Austriji, Mađarskoj, Irskoj, Libanonu, Meksiku te na Filipinima.

'Got talent' je vrlo uspješna franšiza koja je u zemljama u kojima se prikazivala bila izuzetno gledana i nagrađivana. 'Britain's Got Talent' je 2008. godine osvojio RTS –televizijsku nagradu za najbolji zabavni produkcijski format. Show je nominiran 2007. i 2008. godine za nagradu Nacionalne televizijske nagrade kao najpopularniji show. Njegovi prezenteri su osvojili nagradu za Najpopularnije zabavne prezentere u 2007. i 2008. godini. 'Got talent' je nominiran i za nagradu BAFTA 2008. godine.

Iste godine emisija je dobila nagradu RTS za tehnička postignuća. 'Britan's Got Talent' je 2009. godine osvojio prvu nagradu Digital Spy Reality Award za najboljeg reality natjecatelja. U Velikoj Britaniji 'Britan's Got Talent ' je najuspješniji zabavni format desetljeća. U Velikoj Britaniji i SAD-u emisije ovog zabavnog formata bili su najgledanije zabavne emisije u lipnju 2007. godine. 'America’s Got Talent' je najgledaniji projekt NBC-a koji se emitira već tri sezone.

Zanimljivosti

Britanska inačica se emitirala na ITV-u i dio je 'Got Talent' licence. U showu osim što je pobjednik dobio novčanu nagradu od 100,000 funti dobio je mogućnost da svoj talent prezentira na Royal Variety Performance ispred članova Kraljevske obitelji. Pobjednik prve sezone je bio Paul Pott, operni pjevač, a ulični plesač George Sampson je pobijedio 2008. godine. U netom završenoj trećoj sezoni pobijedila je plesačka grupa Diversity, koja je pred nosom odnijela pobjedu Susan Boyle, 48-ogodišnjoj Škotkinji, koja je unatoč svom neatraktivnim izgledom osvojila publiku anđeoskim glasom i zaludjela svijet. Upravo je njen nastup showu donio rekordnu gledanost od 11,2 milijuna gledatelja.

Na video clip nastupa Susan Boyle na Youtubeu je kliknulo 100 milijuna korisnika. Ipak u finalu 30.svibnja je pobijedila plesna grupa Diversity, a pred ekranima je bilo 19, 2 milijuna gledatelja, odnosno 68 posto gledatelja koji su u tom trenutku gledali televiziju. U istoj sezoni 'Britan's Got Talent' , YouTube je zabunom stavio broj telefona plesne skupine Diversity kada je bilo vrijeme da se glasuje za Susan Boyle.

Na kraju je Susan Boyle izgubila bitku u finalu. Zanimljivo je da je i Kelly Brook, ponosna vlasnica najseksi celebrity tijela 2009., bila imenovana kao četvrta sutkinja u 'Britan's Got Talent', no otpuštena je nakon šest dana, nakon samo jedne audicije u Manchesteru. U 'America's Got Talent' pobjedu u prvoj sezoni odnijela je talentirana 11-ogodišnja pjevačica Bianca Ryan te pokazala kako ni godine nisu bitne u showu koji otkriva supertalente te tako uz male ekrane privlači rekordan broj gledatelja.

Posjetite službenu stranicu Supertalenta