Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineski redovnici-majstori kung fua iz hrama Shaolin zatražili su javnu ispriku od korisnika Interneta koji je na mreži objavio laž da ih je prebio jedan japanski ninja.


U otvorenom pismu, postavljenom na Internet u četvrtak, majstori borilačkih vještina iz Shaolina zanijekali su da se takva borba uopće održala te zatražili od osobe koja je objavila tu tvrdnju da im se javno ispriča ili će protiv njega poduzeti pravne korake.

Vezani članci Užasan dizajn - 1 Škrtarili na majstorima pa sad skupo plaćaju njihove pogreške, neki bi se mogli ozbiljno ozlijediti Slika nije dostupna Redovnice demonstrirale kung fu u CERN-u

Post objavljen prošlog tjedna na stranici "Iron Blood Bulletin Board Community" opisivao je ninju koji je navodno lani u kolovozu izazvao na borbu Shaolinove redovnike, nakon što je pet godina trenirao boks negdje u japanskim planinama.

Na postu se tvrdilo da je ninja "isprašio" Shaolinove borce dokazavši kako su oni zapravo istrenirani samo za predstavu, a ne pravu borbu.

Takve su tvrdnje "zle" i predstavljaju "čiste izmišljotine" koje ne pogađaju samo hram Shaolin već cijelu zajednicu majstora borilačkih vještina i kineski narod, kažu redovnici u pismu.

Taj incident događa se usred povećanih tenzija između Kine i Japana zbog neriješenih računa još iz Drugog svjetskog rata, kada su Japanci počinili brojne zločine u okupiranom dijelu Kine, pa su Kinezi vrlo osjetljivi na sve što ih podsjeća na japanski militarizam.