Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Internetski leksikon Wikipedia morao je zbog uspjeha filma "Borat" blokirati sve unose na stranicu republike Kazahstan u središnjoj Aziji, objavio je britanski tisak.


Za razliku od uobičajene prakse leksikona Wikipedia, na stranici Kazahstana obični korisnici više ne mogu upisivati nove podatke jer su svi unosi blokirani. 

Vezani članci Slika nije dostupna Diktator nije dobrodošao na dodjeli Oscara! Slika nije dostupna Invazija Borata na Wembley

Razlog za to su neki šaljivi korisnici koji su britanskog komičara Sachu Barona Cohena koji u filmu Borat glumi kazahstanskog reportera, na stranicama Wikipedije pretvorili u kazahstanskog državnog poglavara.

Osim toga su fanovi Borata u internetskom leksikonu promijenili i tekst kazahstanske nacionalne himne. Privremeno izmijenjen naslov himne glasi tako: "Kazahstan najveća zemlja svijeta. Svim drugim zemljama vladaju male curice". 

Drugi inspirirani korisnici Wikipedije dodali su na stranicu o Kazahstanu i podatak da se žene u toj zemlji od 1978. smiju voziti autobusima. Blokiranje stranice Kazahstana koje
onemogućuje nove unose za sad vrijedi samo za originalnu Wikipediju na engleskom jeziku.