Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što se krava otelila, Farmerima se život dodatno zakomplicirao. Nitko od njih nema iskustva s teladi, pa im je bila potrebna stručna pomoć. Na raspolaganju im je bio iskusni veterinar kojem su ovakve situacije već postale rutina. U blizini je bio i šarmantni Mentor Joža, koji također dobro poznaje telad i njihove majke.


- 'To je sve dobro i čisto, samo joj treba dati još dvije injekcije i bit će ok', zaključio je veterinar nakon što je posegnuo rukom duboko u unutrašnjost krave. Rafi je pokazao kako se dijele kravama injekcije. Ni na zdravstveno stanje teleta nije imao prigovora. 

Vezani članci Mačka Mačka postala hit na internetu, snimka je milijune nasmijala do suza Piton Monty Piton Monty progutao cijeli ručnik za plažu, veterinarska ordinacija objavila snimku izvlačenja

- Vodite brigu da tele cica tri četiri puta na dan, upozorio ih je mentor Joža.

Na red je došla i briga o Lisi. Veterinar im je pokazao kako pregledati ima li pas krpelja. Nije našao niti jednog. 

- Morate Lisu pregledavati više puta dnevno, naredio im je stručnjak. Objasnio im je kako održavati higijenu psa.

Lisa zasad krpelja, ali treba ju redovito pregledavati

Lisa je posebno impresionirala veterinara. Nježno joj je tepao mazeći je tokom pregleda.

Mentor Joža iznenadio ih je s novom životinjom za njihov tor, malim jarčićem koji je raznježio čvrstog Stipu.

Dok je veterinar objašnjavao Rafi, Jeleni i Aleks kako se trebaju brinuti o kravama i teliću, odgovorni Rafo se malo uznemirio. 

- Bit će meni ako nešto krivo napravim, nemam o ničemu pojma, a oni me zovu tata krava, bio je ljut Rafo aludirajući na to kako će ispasti budala ako nije dobro zapamtio savjete o kravama. 

Jelena ga je odmah umirila, a i mentor Joža je rekao: “Malo si pretjerao Rafo, nitko te ne bu optužio ako neš' krivo napraviš! Mi smo tu da pomognemo kad treba.“ 

Rafo je posljednjih dana dosta nervozan zbog prehlade i lako mu popuste živci, zaključili su Jelena, Aleks i mentor. 

Više o događanjima na Farmi na www.farma.novat.hr