Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Animirana verzija priče o Karolu Woytili pretendira prvenstveno na upoznavanje djece sa životom omiljenog pape. Crtić će objaviti vatikan na DVD-u. Bit će to prvi animirani film o životu nekog pape.


Bit će to priča o skromnom poljskom katoličkom svećeniku koji je, na iznenađenje mnogih, postao vođa katoličkog dijela čovječanstva i jedna od najutjecajnih osoba uopće.
 
Priču će pričati Piccolo i Fiona, dvije bijele golubice, simboli mira, koje je papa jako volio i često se dao fotografirati okružen njima.
 
Autor filma je Jose Luis Lopez Guardia.

Vezani članci Slika nije dostupna Poseban odnos Ivana Pavla II. i Hrvatske: Ostavio je dubok trag Slika nije dostupna Beatifikacija počela bdijenjem: Ivan Pavao II. je stvarao povijest

- Dva su razloga zbog kojih sam odlučio napraviti taj film - jedan je počast koju je zaslužio Ivan pavao II, a drugi je činjenica da ga je moja majka obožavala, rekao je Lopez Guardia.
 
- Mnogo je filmskih verzija o životu Ivana Pavla II napravljeno, ali nijedna nije animirana, kažu u Vatikanu.

Priča će biti ispričana na originalan način.

- Njegov je život toliko zbiljna, slavna, ali i tužna priča da sam odlučio u radnju uvesti i neke smiješne likove kako bih ju približio djeci, olakšao zahtjevnu temu, pojasnio je autor. 

Film će se sastojati od dva dijela i biti će namijenjen prvenstveno djeci.