Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki redatelj Martin Scorsese koji je ove godine nagrađen Oscarom za svoj film "Pokojni" održat će 24. svibnja na 60. filmskom festivalu u Cannesu "filmsku lekciju".


Nakon Stephena Frearsa, Nannija Morettija, Wong Kar Waija i Sydneya Pollacka on će pred publikom studenta i ljubitelja filma održati govor posvećen svom stvaranju i strasti prema filmu, objavili su organizatori tog filmskog festivala.

Vezani članci Slika nije dostupna U glamuroznoj noći pokazala i više nego što je itko želio vidjeti! Slika nije dostupna Tamarine grudi jednostavno...prkose gravitaciji!

Scorsese je 1976. godine nagrađen Zlatnom palmom u Cannesu za film "Taksist" a 1998. je bio predsjednik žirija i ove je godine izabran da za vrijeme trajanja festivala održi govor u sklopu "World Cinema Foundation" kojem je cilj očuvanja i obnove svjetskih filmskih remek-djela.

U nedjelju 27. svibnja na svečanosti zatvaranja, Scorsese će predati nagradu Zlatna kamera redatelju najboljeg filma na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu.