Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi intervju lažno optuženog zaštitara Gorana Safića kojeg su u pljački oklopnog kombija Sokol Marića oteli radni kolege donosi Istraga. Dok su drugi novinari bezuspješno opsjedali njihovu kuću, roditelji nesretnog zaštitara jedino su Roberta Valdeca pustili u svoj sisački dom.


Safić je ekipi Istrage ispričao sve detalje otmice i teške trenutke koje su on i njegova obitelj proživljavali.

Podsjetimo
, dostavni zaštitarski kombi "mercedes sprinter" ukraden je na Meštrovićevom trgu u Zapruđu dok su dvojica 27-godišnjih zaštitara dostavljala pošiljku novca u banku, a njihov kolega Safić ostao je sam u kombiju. 

Vezani članci Andrija Jarak Stotine tisuća stranica transkripata u aferi Vjetroelektrane: I neki sadašnji ministri mogli bi postati svjedoci Slika nije dostupna Nestali zaštitar Goran Safić na slobodi!

Kombi je ubrzo pronađen na Sajmišnoj cesti, no u njemu više nije bilo ni zaštitara ni novca. U početku se nagađalo da je zaštitar otet, no kasnije su mediji, pozivajući se na izvore bliske istrazi, objavili kako se sumnja da je Safić inscenirao svoju otmicu u dogovoru s nepoznatim počiniteljem te da je riječ o zaštitaru koji je već tri puta opljačkan. 

Mladićevi roditelji ogorčeni su na policijske ‘informatore’ koji su im sina proglasili pljačkašem dok se vezan u podrumu molio za život. Najavljuju tužbe, možda čak i protiv Republike Hrvatske.

Traumatizirani mladić, kojeg je policija pronašla pretučenog, vezanog lisicama i s vrećom na glavi, tijekom razgovora s Valdecom je često plakao, još se oporavlja od šoka i dobivenih batina. 

' Imaš obitelj, ne bi bilo dobro da se njima što desi. Znam čovjeka, za 50.000 eura zaklat će ti mamu, razrezati na dijelove. Obuzeo me strah, bio sam gotov. Počeo sam disati brzo, oni meni ne brini nećemo te koknuti. Nismo mi životinje, nećemo te roknuti', rekao je o prijetnjama.

Čitav razgovor sa Safićem pogledajte u priloženom videu.