Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaštitara oteo kolega - zaštitar, novac pronađen u roštilju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila dvojicu muškaraca, od kojih je jedan zaposlenik tvrtke Sokol Marić, zbog osnovane sumnje da su u srijedu ujutro oteli kombi s više od milijun kuna i zaštitara Gorana Safića.

Policija obrađuje još nekoliko kuća i vozila, ali ubrzo očekuju dovršetak istrage. Navodno je glavni organizator pljačke zet Amire Šafranić, suvlasnice Sokol Marića.

Pročitajte i ovo Umro Terry Anderson Terry Anderson "Neki od njih su bili zli i psihopati": Umro novinar koji je sedam godina bio talac u libanonskom građanskom ratu Slika nije dostupna Safićeva majka: 'Moj Goran je u dugovima, ali nije lopov'

Više od milijun kuna pronađeno je u vrnom roštilju 27-godišnjeg Josipa Norščića, koordinatora za dostavu i prijevoz novca u Sokol Mariću. U krađi mu je pomogao dvije godine mlađi prijatelj, Kristijan Gregurić.  

Safić je u srijedu ujutro ispred Zagrebačke banke u Zapruđu nestao zajedno s nepoznatom osobom koja je ušla u zaštitarski kombi, dok su dvojica Safićevih kolega nosila novac na bankomat. Kombi je ubrzo pronađen, ali ne i neznanac, zaštitar i novac. 

Policija je objavila kako je neznanac koji je oteo kombi 27-godišnjak zaposlen kao koordinator za dostavu i prijevoz novca u Sokol Mariću. On je, dok je Safić čekao kolege, došao do kombija i rekao mu kako je došao u kontrolu, pa ga je Safić pustio u kombi. 

Potom je izvadio pištolj i oteo i njega i kombi te se odvezao do mjesta gdje ih je čekao 25-godišnjak. 

Safića su pretukli i vezanog s vrećicom na glavi ostavili uz cestu. Zaprijetili su mu da će ubiti i njega i njegovu obitelj ako ih izda. Safićeve riječi potvrdio je i poligraf. 

Neslužbeno se doznaje da policija pretražuje četiri kuće i četiri automobila, a novac je pronađen u dvorištu jedne kuće u roštilju.

"Novac se još uvijek broji, no čini se da je sve pronađeno", rekao je na načelnik zagrebačke policije Marijan Tomurad. 

Zanimljivo je da razbojnici nisu otuđili sav novac koji su našli u kombiju. Ostavili su jednu vrećicu i tzv. blindu (metalni kovčeg) za koju su znali da je ne mogu provaliti, a da ne unište novac.

Zaštitarski koordinator i njegov pomagač tijekom večeri bi trebali biti privedeni istražnom sucu s kaznenim prijavama za razbojništvo i otmicu, a niti jedan od njih dosad nije zabilježen u policijskim evidencijama.

Priopćenjem za javnost danas se javio i Sokol Marić u kojem navodi da do sada nisu davali medijima nikakve izjave radi 'neometanja kriminalističke obrade'.

Također tvrde da su i sami poduzeli internu istragu čije su rezlutati dali na uvid policiji. 

'Želimo naglasiti da će i ovaj slučaj biti unutar društva podvrgnut detaljnoj analizi, te da ćemo sukladno istome poduzeti energične mjere i radnje u cilju sprečavanja ponavljanja sličnih djela u budućnosti', zaključeno je u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene