Kako bi stanovnici Donjeg Dragonošca mogli nesmetano uživati u slici svih nacionalnih televizija, Nova TV započela je ovih dana s akcijom digitaliziranja Donjeg Dragonošca. U svojoj akciji Nova TV će svim stanovnicima ovog mjesta pokloniti DVB- t uređaje i pomoći im pri ugradnji.


Akcija će se osim u utorak u periodu od 11 do 19 sati odvijati i u petak 07. ožujka od 12 – 21 sati.

Vezani članci Slika nije dostupna Donji Miholjac: Puknuo naftovod, izlila se nafta Slika nije dostupna 'Kako reći da nema kruha na stolu?'

Ovom akcijom Nova TV će omogućiti da stanovnici cijelog sela mogu nesmetano uživati u visokoj tehnologiji slike i zvuka gledajući reality show - Farma. 

Što je DVB-T?

DVB-T je standard (digital video broadcasting - terestrial) kojim se omogućava prijem digitalnog TV signala na vašem televizoru. Za razliku od dosadašnjeg prijema, digitalni omogućava neusporedivo bolju kvalitetu - besprijekornu sliku i savršen ton.

Kako biste mogli TV program primati putem digitalne tehnologije, potrebno je nabaviti uređaj koji se zove SET TOP BOX – digitalni prijemnik kojim se prenosi digitalni signal oslobođen smetnji u slici i zvuku. Početna cijena SET TOP BOX-a je 200 kn.

Jedino morate provjeriti je li vaš dom pokriven DVB-T signalom. Hrvatska je na 70% površine pokrivena digitalnim zemaljskim signalom. Detalje o pokrivenosti možete provjeriti na stranicama odasiljača i veza. Link je na adresi: http://www.oiv.hr/Download/2008/01/25/DVB-T.html.

Instalacija SET TOP BOX-a je vrlo brza i jednostavna.


Što je potrebno?

- digitalni ili analogni televizor

- vaša dosadašnja antenska oprema

- SET TOB BOX prijemnik

- pokrivenost DVB-T signalom