Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljudi koji su se intenzivno družili s Heathom Ledgerom u posljednjim mjesecima njegova života te njegova obitelj, kažu da se glumac doimao sretan i zdrav te da ništa nije upućivalo na to da bi mogao izvršiti samoubojstvo.


Haydn Ledger, ujak 28-godišnjeg tragično preminulog glumca, rekao je da njegov nećak ne bi učinio ništa nepromišljeno. 

Vezani članci Slika nije dostupna Heath Ledger će oživjeti u najnovijem Batmanu? Slika nije dostupna Lindsay Lohan bila u tajnoj vezi s Heathom Ledgerom

Heath je u intervjuu za The New York Time u studenom rekao da ga iscrpljuje snimanje dva filma na kojima je tada radio, da se bori s nesanicom te da koristi tablete za spavanje.

Patolozi koji obavljaju autopsiju ne žele komentirati slučaj dok ne završe obradu.

No, policija je priopćila da su pokraj Heathovog kreveta pronašli smotanu novčanicu od 20 dolara, koja bi mogla ukazivati na korištenje kokaina.

No, testovi su pokazali da novčanica nije bila korištena za konzumaciju droge, niti su u stanu droge pronađene.

U vrijeme smrti u Heathovoj se sobi nalazilo šest različitih lijekova, uključujući tablete za spavanje i protiv tjeskobe.

Lee Daniels, producent jednog od Heathovih filmova rekao je da Ledger nikada nije imao problema s drogama te da je bio veoma sretan kada su se zadnji puta vidjeli. 

'Bio je dobre volje i vrlo uzbuđen zbog života u New Yorku', rekao je Lee. 

Policija je priopćila da je najvjerojatnije umro u utorak između 13 i 14: 15 sati. 

Na dan kada je Heath umro, imao je dogovorene sastanke koji također upućuju na to da se nije ubio. 

'Nisam primjetila da nešto nije u redu', rekla je služavka Tersa Solomon koja je bila u njegovoj sobi samo nekoliko sati prije nego je preminuo.

U 14:45 u Heathov stan je došla masažerka koja ga je pronašla u nesvjesti, nakon čega je nazvala Mary - Kate Olsen čiji je broj bio u Heathovom mobitelu.

Olsen je rekla da šalje svoje privatno osiguranje, ali masažerka je ubrzo shvatila da je Heath preminuo, ponovo nazvala Olsen da joj to kaže, te službu 911. 

Vijest o smrti iznenadila je obitelj, kolege i obožavatelje. 

'Rad s Heathom je bio najradosnije vrijeme mog života', rekao je Ang Lee, redatelj filma 'Planina Brokeback' u kojem je Heath tumačio ulogu Ennisa. 

'U lik Ennisa je unio više nego je itko od nas mogao zamisliti - želja za životom, za ljubavi, za istinom i ranjivost bili su obilježja njegovog karaktera koja su voljeli svi koji su ga poznavali. Njegova smrt je srcedrapajuća', rekao je Ang Lee.

Prije nego se preselio u Manhattan, Ledger je živio s Michelle Williams u Brooklynu.  

Heath je bio čest gost u kafiću Brawta Caribbean čija ga se vlasnica Jennifer Ewers sjeća kao sretne i pristupačne osobe.

'Bio je pravi gentelman. Kad je dolazio ovdje, čitao bi knjige i pokazivao znak mira. Često je dolazio sa svojom kćerkom, igrali su se skrivača među biljkama ili vozili na skateboardu', rekla je Jennifer. 

Heath je prošle godine prekinuo vezu s Michelle Williams s kojom je bio četiri godine, a imaju dvogodišnju kćer Matildu.