Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladen Nakić objavio je danas kandidaturu za predsjednika Republike rekavši kako ga pokreće uvjerenje da građani zaslužuju bolje od sadašnje politike koja nema odgovor na probleme s kojima se suočava hrvatsko društvo.


'Hrvatskoj treba nezavisan, nadstranački predsjednik i jedino takav predsjednik može osigurati nacionalno zajedništvo, biti korektiv političkog života, intenzivirati borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije i vratiti dostojanstvo čovjeku', rekao je Nakić predstavljajući svoju nezavisnu kandidaturu u Novinarskom domu u Zagrebu.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Hrvatska ima sposobnosti, snage i potencijala zauzeti veće i značajnije mjesto' Slika nije dostupna SDP: Bandiću prestalo članstvo u stranci

Smatra kako je sadašnja politika potrošena i želi ju promijeniti kao i odnos politike prema 'nama građanima', a naglašava da će braniti socijalna prava najugroženijih slojeva, te zagovarati dijalog i toleranciju. Hrvatski građani zaslužuju drukčiju i bolju Hrvatsku, bez politizacije u svakodnevnom životu, poručio je i istaknuo kako ga je upravo uvjerenje da 'Hrvatska može i zaslužuje bolje' pokrenulo na angažman. 'Vratimo ponos čovjeku i dostojanstvo narodu', rekao je.

Obitelji i prijatelji financirat će kampanju

Želim osvojiti glasove svih onih koji vrijednost čovjeka, a ne ideološko određenje, bilo ono lijevo ili desno, žele staviti u prvi plan, naglasio je Nakić kojem su potporu svojim dolaskom dali suborci iz Domovinskog rata, a jednom od poginulih suboraca on je i posvetio svoju kampanju. Kampanju će, kako je rekao, financirati njegova obitelj i prijatelji od kojih, ističe, nitko nije tajkun. Iza mene ne stoji nikakva stranačka, ideološka infrastruktura, kao ni 'tajni fondovi i sumnjiv kapital', rekao je i poručio kako se na osjeća podređenim u odnosu na 'velike' igrače'.

Nakić je stručnjak za međunarodne odnose i nacionalnu sigurnost i profesionalni diplomat, a doktorirao je na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti. Kao dragovoljac prošao je ratni put 113. i 142 brigade ZNG/HV-a, a OSRH napustio je u činu brigadira i zaposlio se u MVP-u. Oženjen je i ima dvoje djece.   (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju