Obavijesti Video Pretražite Navigacija

RUKOMETNA LEGENDA MIRZA DŽOMBA IZASLANIK JE PREDSJEDNICE RH NA TRENINGU AKTIVNE HRVATSKE U ROVINJU U SKLOPU PROJEKTA SNAGA DJECE U POKRETU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proslavljeni rukometaš, jedno od najboljih rukometnih krila na svijetu, Mirza Džomba izaslanik je Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, pokroviteljice projekta Aktivna Hrvatska.

 Čak 95 % adolescenata u Hrvatskoj nije dovoljno aktivno, a upravo će trening u Istri biti posvećen ovoj problematici. Vodeći hrvatski stručnjaci iz područja zdravlja i kineziologije dat će smjernice za rješavanje ovog velikog problema za budućnost Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stotinu vježbača na jutarnjem treningu aktivne hrvatske pozdravilo sunce Slika nije dostupna ZLATNI JEDRILIČAR ŠIME FANTELA IZASLANIK JE PREDSJEDNICE RH NA AKTIVNOJ HRVATSKOJ OVE NEDJELJE U ZADRU

«Raduje me što ću u ime Predsjednice Republike Hrvatske s mladima imati prilike razgovarati o problemu nedovoljne aktivnosti, o potrebi za bavljenjem sportom, te što ću im iz osobnog iskustva prenijeti ideje i ponuditi neka rješenja kako da im sport na atraktivan način postane svakodnevna rutina!» - izjavio je Mirza Džomba.

Grad Rovinj domaćin je nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska koji će se održati na Trgu maršala Tita u srijedu, 12. travnja u 16 sati, a koji se održava u sklopu događaja Snaga djece u pokretu.

Trening na otvorenom vodit će tim trenera s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu pod vodstvom Ivana Antunovića, dok će sam program voditi Renata Sopek. Trening sadrži vježbe vlastitom tjelesnom težinom tako da mu mogu pristupiti svi. Liječnici Hrvatske liječničke komore savjetovat će o zdravlju i zdravom načinu života, nutricionisti iz Definicije hrane educirat će i savjetovati o pravilnoj prehrani dok će o važnosti redovite tjelesne aktivnosti informirati stručnjaci Biotreninga. Treningu će se pridružiti osobe iz sportskog i društvenog života Hrvatske koji će s vježbačima podijeliti svoje iskustvo.

Snaga djece u pokretu projekt je kojem je cilj involviranje što većeg broja djece u sport općenito. Podizanje svijesti o zdravom načinu života i pravilnoj prehrani. U Rovinju se očekuje više od dvije tisuće djece u dobi od 9 do 17 godina iz desetak europskih zemalja. Uz nogometni, rukometni i turnir u tenisu, održat će se seminar o zdravom načinu života te zdravstveni simpozij o pretilosti i dijabetesu.

Za trening u Rovinju svi vježbači dobit će HEP majice za vježbanje i bočicu Mg Mivela vode vašeg srca. Nakon treninga kao nagradu za trud svi vježbači dobit će bogati poklon paket partnera projekta. NIVEA će vježbačima darovati paket proizvoda za njegu tijela, a OTP banka poklonit će šilterice i lopte. Vježbače očekuje i zdravi zalogaj od Omegola, kao i posebno iznenađenje Decathlona. Vježbači će dobiti i časopise Men's Health, Lijepa&Aktivna, kao i primjerak Jutarnjeg lista i Glorije. Nakon Rovinja, projekt će se održati u Vodicama, Dubrovniku, Zadru te Zagrebu.

Više informacija kao i prijave za vježbanje u Rovinju pronaći ćete na službenoj web stranici projekta http://www.aktivnahrvatska.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene