Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

nestalo dvoje ljudi

U ruskom gradu odjeknule tri eksplozije: Ozlijeđeno najmanje 79 osoba, oštećeno 200 zgrada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri velike eksplozije zatresle su grad Džeržinsk u Rusiji. Ruski mediji prenose da je riječ o eksplozijama u tvornici eksploziva te da lokalne vlasti upozoravaju na mogućnost novih eksplozija. Deseci ljudi su ozlijeđeni, a ima i nestalih. Vlasti su proglasile izvanredno stanje u Džeržinsku.

U središnjem ruskom gradu Džeržinsku proglašeno je izvanredno stanje nakon što su tri snažne eksplozije zatresle grad. Liječničku pomoć zatražilo je 79 osoba. Hospitalizirano ih je 15, od čega je četvero teško ozlijeđeno. Dvije osobe su nestale, javlja RT

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Veliki požar koji je izbio nakon višestrukih eksplozija proširio se na susjednu zgradu, izjavio je zamjenik gradskog guvernera. U eksplozijama su popucala i stakla na više zgrada, javljaju svjedoci.

U eksplozijama je oštećeno oko 200 zgrada te se i nekoliko sati nakon njih nad gradom nadvija gusti crni dim.

Iz uprave tvornice kažu kako nitko nije smrtno stradao u požaru koji je izbio nakon eksplozija te da su svi zaposlenici evakuirani.

Policija je započela s istragom, a vjeruje se da je do eksplozije došlo zbog sigurnosnih propusta. Serija eksplozija dogodila se u dijelu pogona koji je stvarao TNT, a zgrada je potpuno uništena.

Na Twitteru su se pojavile i amaterske snimke požara koji je izbio nakon tih eksplozija te se vidi i kilometrima visok crni dim koji se uzdiže iznad mjesta eksplozije, odnosno tvornice eksploziva u navedenom gradu.

Eksplozije su bile toliko snažne da su ih čuli i stanovnici u Bogorodsku, gradu udaljenom oko 15 kilometara od tvornice, javljaju ruski mediji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene