Obavijesti Video Pretražite Navigacija
povijest političkog nasilja

Drama na gradilištu aerodroma: Prišao šefu oporbe i tražio ga autogram, a onda izvadio nož

Šef oporbe u Južnoj Koreji Lee Jae-myung napadnut je u utorak tijekom posjeta južnom lučkom gradu Busan, objavila je agencija Yonhap.

Leeja Jae-myunga je u lijevu stranu vrata ubo nepoznati muškarac dok je obilazio mjesto gradnje budućeg aerodroma, prenijela je agencija.

Napadač u 50-im ili 60-im godinama pristupio je Leeju i zatražio autogram, da bi ga zatim iznenada napao. Ubrzo je svladan i uhićen.

Na fotografijama objavljenima u medijima vidi se kako Lee leži na tlu zatvorenih očiju i kako mu drugi ljudi pritišću ranu na vratu.

Oporbeni čelnik prebačen je u bolnicu, prenio je Yonhap.

Liječnici su zabrinuti da bi ozljede mogle biti ozbiljne.

"Uskoro će na operaciju", kazali su iz bolnice u Seulu, gdje se nalazi ozlijeđeni Lee. Dobra je vijest da je pri svijesti, javlja CNN.

Pročitajte i ovo Šteta od razornog potresa koji je na Novu godinu pogodio Japan Užas na Novu godinu VIDEO Pogled iz zraka otkriva razmjere katastrofe nakon razornog potresa: Broj mrtvih raste, traga se za zarobljenim ljudima

Unatoč strogim zakonima o oružju, Južna Koreja ima povijest političkog nasilja u kojem su korištene druge vrste naoružanja.

Konzervativna oporbena čelnica Park Geun-hye, koja je kasnije postala predsjednica, nožem je napadnuta 2006. zadobivši duboku ranu na licu.

Aktualno U zgradu na tajnoj lokaciji ušla kamera Dnevnika Nove TV: Istražitelji zaštićena identiteta otkrivaju o čemu se radi Dokument - 1 Dokument - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Dokument - 2 Dokument - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Novac - 1 Novac - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Novac - 2 Hrvatska U zgradu na tajnoj lokaciji ušla kamera Dnevnika Nove TV: Istražitelji zaštićena identiteta otkrivaju o čemu se radi 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene