Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Civili i vojnici u tunelima

FOTO I čeličana sravnjena sa zemljom: Objavljene nove satelitske snimke razrušenog Mariupolja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska invazija na Ukrajinu traje već više od dva mjeseca. U tjednima bombardiranja, Mariupolj je sravnjen sa zemljom. Objavljene su nove satelitske snimke koje pokazuju stupanj razaranja grada.

Čeličana Azovstal posljednje je uporište ukrajinske obrane lučkog grada Mariupolja.

Pročitajte i ovo Rusi trpe posljedice ukrajinskih napada rastu cijene Ukrajinci novom taktikom osiromašuju Ruse, nova meta pokazala se posebno učinkovitom Francuska vojska Opasna predviđanja Europska sila otvoreno se priprema za rat, jasno je i protiv koga: "Dio smo koalicije..."

Iako Rusija odbacuje tvrdnje Ukrajine o gađanju civilnih ciljeva, tvrdnje svjedoka, ali i satelitske snimke pokazuju nešto posve drugo.

Strahovito razaranje Mariupolja opet je snimljeno satelitom, a objavila ga je tvrtka Maxar Technologies.

Prizori uništenih stambenih kvartova, groblja na kojima se vide nova zakapanja u više redova i bez obilježja, te razorena čeličana Azovstal obišli su svijet.

U tunelima ispod čeličane skriva se najmanje tisuću ljudi, među njima ima i djece. Tu su i ranjeni branitelji iz bojne Azov.

Ruski mediji objavili su u nedjelju da je evakuirano najmanje 46 civila iz Mariupolja te da su civili izašli iz grada u dvije grupe.

Gradske vlasti, pak, tvrde da je u gradu zarobljeno puno više stanovnika, a postoji i nada da bi se još civila izvuklo iz grada tijekom dana.

Rusku vojsku optužili su i za pljačku razrušene bolnice iz koje je, kako su naveli, nestalo 60 respiratora potrebnih za najteže bolesnike. 

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene