Obavijesti Video Pretražite Navigacija
završen još jedan dan potrage

Iskrsnula nova snimka na kojoj se iz drugog kuta vidi kako Matej Periš trči ulicom. Jedna stvar mogla bi istražiteljima biti prilično korisna

U noći s 30. na 31. prosinca u Beogradu je nestao Splićanin Matej Periš. Intenzivna potraga traje već danima, a u Beograd je u ponedjeljak stigla i hrvatska policija - da se informira o daljnjim postupcima potrage i radu srpske policije. Matejev otac Nenad Periš još se uvijek nada da će pronaći sina. Službenih informacija još nema.

Matej Periš (27) nestao je prije 12 dana. U potrazi se pretraživalo kopno, voda, koristili su se potražni psi, dronovi, termovizijske kamere... No mladiću ni traga ni glasa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna neslužbene informacije Dopisivali su se do kobne večeri: Matej Periš je na putu za Beograd upoznao djevojku? Slika nije dostupna Sa psima tragačima VIDEO I FOTO Srbijanska policija objavila video potrage za Matejem: Pretraživali Veliki ratni otok

Tijek potrage možete pratiti u nastavku:

22:58 Snimka mobitelom na kojoj se vidi muškarac kako pliva u Savi poslana je na vještačenje ne bi li se otklonila svaka sumnja da je riječ o Mateju, piše Blic. Podsjetimo, njegov otac Nenad kazao je da na snimci nije Matej, kao i da sumnja da je snimka nastala znatno ranije.

22:49 Na YouTubeu je večeras objavljena nova snimka na kojoj se može vidjeti Matej Periš kako trči Karađorđevom ulicom prema Brankovu mostu. Snimka s iste lokacije, ali iz drugog kuta objavljena je prije nekoliko dana.

Kako se čini, Matej trči, ali ne osvrće se i ne izgleda da ga itko progoni, piše Kurir. Kako je to izgledalo, pogledajte na snimci. 

20:15 Jedan od prijatelja Mateja Periša oglasio se nakon mladićeva nestanka. Otkrio je kroz što društvo prolazi te da primaju poruke neprimjerenog i uznemirujućeg sadržaja. Vjeruje da će istražitelji pronaći Mateja. >> Opširnije.

18:57 Još jedan gost kluba Gotik progovorio je o jezivim scenama koje su se u klubu događale u noći Matejeva nestanka. Ispričao je za Nova.rs kako djevojka koja je izbačena krvava lica jer je uzimala drogu nije imala nikakve veze s Matejevim društvom.

''Ona nije bila u društvu mladića iz Splita niti je imala ikakve veze s njima. Bila je udaljena od njih i za stolom sa svojim društvom", kazao je. 

12:15 Gost koji je u klubu Gotik bio u noći 30. prosinca za Blic je kazao da su se tamo u vrijeme njegova boravka dogodile dvije tučnjave, a bilo je i naguravanja, droge i razvrata. Navodi da je oko dva sata ujutro sjedio za barskim stolom kraj pozornice.

"Tučnjave su riješene brzo. Osiguranje je došlo i izbacilo sve aktere van", kazao je Beograđanin i dodao da su u Gotiku bili većinom mlađi gosti, a za jednim je stolom vidio djevojku s kokainom.

"Nekoliko metara od mene vidio sam kako djevojka šmrče kokain za stolom. U jednom trenutku počela joj je curiti krv iz nosa, konobar je to vidio i odmah je pozvao osiguranje, koje je dojurilo i izbacilo je iz kluba", opisao je događanja.

"Osiguranje ju je doslovno iznijelo iz kluba s krvavom glavom, a ona je poluomamljena vrištala na njih, grebla ih... Da situacija bude još bizarnija, u ruci je držala karticu umrljanu bijelim prahom, pošto je time pripremala kokain", opisao je.

9:55 Kurir televizija je u utorak objavila da je voda Matejev mobitel izbacila na površinu kod Velikog ratnog otoka. Je li to točno, upitali smo Nenada Periša, oca nestalog mladića.

"Nemam informaciju da je pronađen mobitel, bio sam jučer s beogradskim policajcima, bio je i ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, dva predstavnika MUP-a Hrvatske iz krim policije, oni su me upoznali sa svim postupcima koji se obavljaju i istražnim radnjama", rekao je u razgovoru za DNEVNIK.hr.

"Istraga se nastavlja u punom intenzitetu, suradnja između dva MUP-a je kod ovakvih slučajeva uobičajena, ništa dalje od toga mi nije rečeno. Ministar Vulin mi je osobno obećao da će istraga ići dalje istim intenzitetom, a to mi je ponovio i načelnik Policijske uprave Beograda", dodaje.

"Nije jednostavno pod ovakvim uvjetima raditi, no dobili smo takvo obećanje i vidio sam njihov angažman u tome da se postupak dovede do kraja, kakav god on bio. Ja im se tome zahvaljujem, hvala svima, i MUP-u RH što je s profesionalne strane pristupio, rekli su mi da se radi o suradnji koja je kod ovakvih slučajeva potrebna, no postupak i dalje vodi MUP Srbije", istaknuo je Periš.

Dodaje da je u ponedjeljak bila misa u crkvi sv. Ante Padovanskog u Beogradu za pronalazak njegova sina Mateja, na kojoj je bio prisutan i episkop Justinije u ime patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija.

Srpski MUP šuti o istrazi

Svakoga dana stručnjaci komentiraju nestanak, ali i nove informacije. Špekulacija je mnogo, a srpski MUP o svemu šuti i informacije dostavlja na kapaljku.

U medije je, prvi put od nestanka, istupio jedan od Matejevih prijatelja koji je s njim bio u Beogradu. "Najbitnije je da istinu znaju oni koji nas poznaju i oni koji trebaju znati kako bismo sačuvali svoju privatnost i mir, a s ciljem da i dalje budemo maksimalna podrška Matejevoj obitelji i svim istražnim tijelima koja sudjeluju u njegovom pronalasku. Internet je pun laži i neistine", rekao je.

Od samog nestanka pa do prijave prošlo je previše vremena, rekao je Igor Jurić, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, čija je 15-godišnja kći Tijana oteta i ubijena 2014. godine. Također, misli da je šutnja MUP-a pogodna za teorije zavjere. >>Opširnije.

U ponedjeljak je Matejev otac za srpske medije rekao da se potraga policije nastavlja na Dunavu. A potragu je ponovno komentirao i premijer Andrej Plenković. "Što se tiče nestalog Mateja Periša, ja sam zatražio od našeg ministra Davora Božinovića da u Beograd uputi tim naših predstavnika policije, oni su već na putu. Želimo zahvaliti policiji u Beogradu na naporima, no i dati doprinos u potrazi za Matejem Perišem. Činimo sve u interesu našeg državljana, dečka iz Splita koji je otišao u Beograd i, nažalost, nestao", rekao je.

Nekadašnji inspektor za očevide Branko Lazarević misli da je 27-godišnjak živ. "Ja bih to nazvao teških 11 dana, i mučnih i napornih, ali to što nema informacija u javnosti, mislim da je dosta dobro. I beogradska policija daje informacije na kapaljku, i to je dobro", objasnio je.

Srbijanski mediji objavili su informacije da je navodno signal Matejeva mobitela posljednji put lociran u blizini Velikog ratnog otoka, na ušću Save u Dunav. Te informacije nisu službeno potvrđene.

Kako je protekao 11. dan potrage, pogledajte OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene