Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rokerica u duši

Dan u kampanji s Katarinom Peović: "Treba stati iza rokera koji su bili dovoljno hrabri da kažu stvari koje nisu bile popularne"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatkinja za predsjednicu Katarina Peović sa svojim malim timom obišla je Pulu. Pratili smo ju dok se družila s građanima i sindikalistima Uljanika, gdje je zapjevala i radničku pjesmu.

Bruse se posljednji detalji, pa kandidatkinja Radničke fronte i Socijalističke radničke partije Hrvatske kreće na put. "Nisam se još ni probudila, ali bit ću umorna. Mora se, sad je tako!" poručila je na početku dana Katarina Peović.

Pročitajte i ovo Dario Juričan Iz drugih izbornih stožera Juričan u euforiji: "Rokam na najjače! Ja sam nemoralni pobjednik ovih izbora" Slika nije dostupna Kandidatkinja oštro Katarina Peović o Grabar-Kitarović, Škori i Milanoviću: "Ili su tajkuni, predstavnici tajkuna ili su oni koji ih štite"

Odredište je bila Pula, a nakon malo lutanja, stižu na pravu lokaciju. Volonteri građanima nude fritule, čaj i kuhano vino, a u Puli je već Mirjana Galo iz SDSS-a, koja nam kaže kako je sa drugim ženama za nju organizirala skupljanje potpisa.

Pozdraviti su ih došli i sindikati u Uljaniku. "Na neki nenametljiv način, ne tražeći poentiranje od toga, pomagali su radnicima na svaki način na koji su mogli, pa smo njezinim dolaskom ovamo samo uzvratili tu uslugu", objašnjava sindikalist Samir Hadžić.

Nakon toga zasvirali su najpoznatiju radničku pjesmu – Bandiera Rossa. No sve to treba i organizirati. David Bilić koordinator je kampanje čiji je zadatak uskladiti rad različitih radnih grupa.

"Kako nas nema hiljadu milijuna, pomognem Katarini pisati tekst, skupljati opremu nakon događaja, skupljati potpise, pitati gospođe na tržnici jesu za čaj i vino te znaju li našu Katarinu", opisuje Bilić opseg svog posla.

Nije zaboravila obveze ni program 

Dan je maksimalno iskorišten, a ručak je još daleko. Sljedeća postaja, nakon odlaska na tržnicu, jest kava s Katarinom. Prilika je to simpatizerima da predsjedničku kandidatkinju pitaju bilo što. Na pitanje simpatizera koje su joj vizije i pravac, skromno odgovara kako to ovisi o tome koliko će hrabri i borbeni biti ljudi koji stanu iza njih.

Paralelno s tim, dovršavaju se i obveze prema DIP-u i financijsko izvješće. "Nismo stigli ranije, svaki dan je neki veliki tempo pa usput dok putujemo, radi se i financijsko izvješće", kaže blagajnik.

No novca nemaju previše, pa sve ide po principu kad se male ruke slože. A osim onima koji rade i sudjeluju u kampanji hranom, zahvalili su i radnicima diljem svijeta.

Treba stati iza rokera!

Nakon kratkog odmora vrijeme je za nastavak kampanje. Obilazak sajma knjiga, od kojih su brojne prekrivene zvjezdicama.

A zatim – panel o Kud idijotima. Na njemu je Peović rekla kako uvijek treba stati iza rokera "koji su bili dovoljno hrabri da kažu stvari koje onda nisu bile popularne".

Tako je radni dan Katarine Peović gotovo priveden kraju. "Evo, još samo pogledati film i onda idemo doma", zaključila je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene