Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAD ĆE OBNOVA?

Godinu dana kasnije: Pogledajte kako je Zagreb izgledao tog jutra nakon razornog potresa, a kako izgleda danas

Prošlo je godinu dana od razornog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu. Fotografije prikazuju kako je centar Zagreba izgledao ujutro nakon potresa i kako izgleda danas.

Zagreb je prošle godine u ožujku, u jeku epidemije koronavirusa, pogodio snažan potres jačine 5,5 stupnjeva. Građane koji su već bili na rubu živaca od epidemije, dodatno je uznemirio i potres koji je zabilježen točno ispod Medvednice.

Pročitajte i ovo Potres u Italiji 5,0 stupnjeva Snažan potres pogodio Italiju, dobro se osjetio i u Hrvatskoj: "Zaljuljali su se krevet, luster i namještaj" Zlatko Komadina Nazvao ga Plenković Župan Komadina o posljedicama potresa: "Pao je krov u Rijeci"

Prvi od niza potresa je zabilježen u 6:24, a epicentar je bio kod Markuševca kod Zagreba. U središtu grada nastale su velike štete na brojnim zgradama. Na ulice je izašla i vojska koja je pomogla u raščišćavanju grada.

Serija snažnih potresa koji su 22. ožujka zatresli Zagreb i okolicu, bila je najjača u posljednjih 140 godina. Građani su u strahu izašli na ulice, a nastala materijalna šteta je ogromna.

Fotografije prikazuju dramatične prizore ujutro 22. ožujka 2020., nakon potresa i kako te iste lokacije izgledaju danas, godinu dana kasnije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene