Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jezive snimke

Pogledajte kako izgleda centar Zagreba nakon najvećeg potresa u posljednjih 140 godina

Aktualno Galerija Zagreb nakon najjačeg potresa u posljednjih 140 godina Zagreb nakon najjačeg potresa u posljednjih 140 godina Foto: DNEVNIK.hr Zagreb nakon najjačeg potresa u posljednjih 140 godina Zagreb nakon najjačeg potresa u posljednjih 140 godina Foto: DNEVNIK.hr Zagreb nakon najjačeg potresa u posljednjih 140 godina Zagreb nakon najjačeg potresa u posljednjih 140 godina Foto: DNEVNIK.hr Zagreb nakon najjačeg potresa u posljednjih 140 godina Zagreb nakon najjačeg potresa u posljednjih 140 godina Foto: DNEVNIK.hr +4 Zagreb nakon najjačeg potresa u posljednjih 140 godina Galerija 1/9 >>
Serija snažnih potresa koji su jutros zatresli Zagreb i okolicu, najjača je u posljednjih 140 godina. Građani su u strahu izašli na ulice, a nastala materijalna šteta je ogromna. U našu redakciju pristižu fotografije i videa kako Zagreb izgleda nakon potresa.

Jutrošnji potres bio je magnitude 5,5 po Richteru nakon kojeg su uslijedila još dva jača jedan magnitude 5 i drugi magnitude 3,7 stupnjeva, izvjestila je Seizmološka služba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šest novooboljelih Policija objavila detalje: Zaražena maloljetnica tjedan dana šetala psa zajedno s ocem, otkrili i u kojem zagrebačkom kvartu Slika nije dostupna Intervju Štromar: "Sukoba s Bandićem ima koliko hoćete, ali nije vrijeme za dokazivanje. Zakon o obnovi će uskoro"

Centar Zagreba najteže je pogođen, oštećene su brojne zgrade i parkirani automobili.

Oštećen je i vrh južnog tornja zagrebačke katedrale, čijih se deset do petnaest metara odlomilo od podrhtavanja tla.

Zbog novonastale krizne situacije državni vrh održao je i izvanrednu presicu, a kako se sve to dogodilo u jeku epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, poručili su građanima Zagreba da ostanu smireni i da se i dalje drže uputa Nacionalnog kriznog stožera i drže razmak jedni od drugih. Poručili su građanima Zagreba da ostanu na sigurnom dok opasnost od potresa ne prođe.

U tijeku je i inspekcija nastale štete i oštećenja na zgradama, koja su kao što se može vidjeti i u našoj galeriji, vrlo velika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene