Serija snažnih potresa koji su jutros zatresli Zagreb i okolicu, najjača je u posljednjih 140 godina. Građani su u strahu izašli na ulice, a nastala materijalna šteta je ogromna. U našu redakciju pristižu fotografije i videa kako Zagreb izgleda nakon potresa.

Galerija


Jutrošnji potres bio je magnitude 5,5 po Richteru nakon kojeg su uslijedila još dva jača jedan magnitude 5 i drugi magnitude 3,7 stupnjeva, izvjestila je Seizmološka služba.

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 Dobre vijesti iz nekoliko županija: U Zagrebu nastavlja padati broj novozaraženih, u jednoj čak 66 posto pozitivnih među svim testiranima Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Capakova zamjenica pojasnila trebaju li cijepljeni nositi maske, otkrila i kada bi ponovno mogli u svatove: "Nije niti rečeno da je treći val završio"

Centar Zagreba najteže je pogođen, oštećene su brojne zgrade i parkirani automobili.

Oštećen je i vrh južnog tornja zagrebačke katedrale, čijih se deset do petnaest metara odlomilo od podrhtavanja tla.

Zbog novonastale krizne situacije državni vrh održao je i izvanrednu presicu, a kako se sve to dogodilo u jeku epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, poručili su građanima Zagreba da ostanu smireni i da se i dalje drže uputa Nacionalnog kriznog stožera i drže razmak jedni od drugih. Poručili su građanima Zagreba da ostanu na sigurnom dok opasnost od potresa ne prođe.

U tijeku je i inspekcija nastale štete i oštećenja na zgradama, koja su kao što se može vidjeti i u našoj galeriji, vrlo velika.