Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nakon sunčanijeg vikenda opet stiže osvježenje: Vrijeme koje nas prati čitav tjedan i dalje će biti uz nas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proljetno, promjenjivo vrijeme, koje nas prati čitav tjedan, uz nas će biti i dalje. Doduše, za vikend će biti i dosta sunca, pogotovo na Jadranu, dok će u većini kopnenog dijela, unutrašnjosti Istre i Dalmacije poslijepodne biti pljuskova. Nedjelja će posvuda još topla i sunčana, a idući tjedan slijedi osvježenje.

Subotnje jutro u cijeloj zemlji je zemlji sunčano uz temperaturu oko 14 stupnjeva u unutrašnjosti. U gorju je ona niža, uz mogućnost kratkotrajne jutarnje magle ili sumaglice. Na moru je sunčano i toplo uz temperaturu od 16 do 19 stupnjeva i slabu buru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

U drugom dijelu dana uz dnevni razvoj oblaka u središnjoj Hrvatskoj mogući su opet lokalni pljuskovi s grmljavinom. Bit će i dalje toplo, između 24 i 26 stupnjeva.

Slavonija će tijekom dana biti sunčana, ali će tijekom poslijepodneva doći do grmljavinskih pljuskova, uglavnom u ovom zapadnijem dijelu. Temperatura će i danas iznositi visokih 28 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu će tijekom dana biti sunčano i toplo, a pljuskova će poslijepodne rijetko biti u unutrašnjosti Istre i Gorskom kotaru te Lici. Vjetar će biti slab ili umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura će u gorju iznositi od 18 do 22, a na sjeveru Jadrana 26 stupnjeva.

Obala i otoci u Dalmaciji bit će sunčani i topli, a u unutrašnjosti rijetko može biti lokalnih pljuskova ili grmljavine. Temperatura će iznositi od 24 do 27 stupnjeva.

Temperatura mora danas je na svim mjernim postajama 20 ili više stupnjeva, a najtoplije je oko Dubrovnika, gdje iznosi 22 stupnja. I UV indeksi bit će najveći na krajnjem jugu zemlje.

U nedjelju će u kopnenim krajevima još uvijek biti toplo i sunčano. Rijetki lokalni pljuskovi mogući su tijekom poslijepodneva, a u ponedjeljak stiže jače naoblačenje s pljuskovima, grmljavinom i osjetno svježijim vremenom.

Na Jadranu će u nedjelju biti sunčano i toplo, a u noći na ponedjeljak će doći do porasta naoblake i kiša. U ponedjeljak će više kiše biti na sjevernom dijelu, a u utorak na južnom. I ondje će nakon vikenda temperature biti osjetno niže.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene