Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simbol rata

FOTO/VIDEO Policija još traži "kreativca": U Bijelom Brdu kod Osijeka netko je na table ispisao zloglasno "Z"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani su u ponedjeljak prijavili da su table i trafostanica išarane slovom koje je postalo simbolom ruske invazije na Ukrajinu.

Zloglasno slovo "Z" osvanulo je na tablama i trafostanici u Bijelom Brdu u općini Erdut. 

Pročitajte i ovo Stari vojnici - 3 Problem dezerterstva Ukrajina ima jednu od najstarijih vojski u modernoj povijesti: Stariji stali na prvu crtu kako bi zaštitili svoje sinove Kremlj Najavljen oštar odgovor Kremlj poslao ozbiljnu prijetnju Zapadu: "Zbog glupe odluke pouzdanost nestaje preko noći"

Kako doznajemo od policije, slovo je na tablama najranije od ponedjeljka kad su građani prijavili šaranje. Još se ne zna tko je bio "kreativac", policija za počiniteljem još traga. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Slovo "Z" postao je simbol ruske okupacije Ukrajine. Njima su označena oklopna vozila i uniforme ruskih vojnika, no "preraslo" je ukrajinski teritorij pa ga se često može vidjeti i na društvenim mrežama, ali i sportskim terenima. 

U Njemačkoj se pokreće sve više istraga protiv osoba koje koriste simbol "Z" da izraze svoju podršku ruskom ratu u Ukrajini.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene