Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije otkrio stav HSLS-a

HSLS-ov Kosor: "U Saboru neće doći do rasprave o povjerenju ministru Kuščeviću, sve će biti riješeno unutar koalicije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je u petak da u Hrvatskom saboru neće ni doći do rasprave o povjerenju ministru uprave Lovri Kuščeviću te izrazio uvjerenje da će do idućeg utorka ili srijede sve biti riješeno unutar vladajuće koalicije.

Kosor smatra da vladajuća većina nije ugrožena, a HSLS ostaje pri stavu o Kuščeviću koji nije htio podijeliti s novinarima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

"Još u subotu imali smo jasan stav, a u utorak će biti koalicijski sastanak koji ćemo pričekati kao korektni partneri. Sve će biti riješeno u utorak pa do rasprave u Saboru neće ni doći", procjenjuje Kosor.

Upitan je li HSLS spreman napustiti Vladu ako Kuščević ne ode, Kosor je odgovorio da će se "sve riješiti dobro u interesu građana Hrvatske". "I Vlada i većina tu su zbog interesa građana i mislim da sam vam time dao jasan odgovor", poručio je predsjednik HSLS-a.

Nije htio komentirati je li se HNS korektno ponio prema HDZ-u, rekavši da HSLS ne bi nastupio na takav način uz podsjećanje na 2010. godinu, kada su zbog nezadovoljstva "pošteno istupili iz vladajuće koalicije".

"Ako je nezadovoljan HNS, treba istupiti iz vladajuće koalicije"

Kosor smatra da HNS, ako je nezadovoljan, treba istupiti iz vladajuće koalicije. "Ne možete sjediti u Vladi i imati desetke direktora i državnih tajnika te ministre, a imati novog lidera stranke koji govori da iz koalicije treba izaći i još podržavati kandidata za predsjednika iz glavne oporbene stranke", istaknuo je.

Ode li HNS ipak iz redova vladajućih, na pitanje hoće li većina ovisiti o "Bandićevim žetončićima", Kosor uzvraća da većina nikada neće ovisiti o "Bandićevim žetončićima". "To su samostalni zastupnici koji misle svojom glavom, što su pokazali i na primjeru ministrice Divjak", ocijenio je.

Za preminulu dugogodišnju političku tajnicu stranke i saborsku zastupnicu Doricu Nikolić kazao je da je bila moralna ikona hrvatske politike.

"U HSLS-u je bila od osnivanja stranke, od 1989. godine, ali jednako je važno da je bila moralna ikona hrvatske politike. Ona je svojim radom dokazala da se politikom možete baviti i na pošten način, u interesu građana Hrvatske", poručio je Kosor.

"Kada smo 2010. izašli iz Vlade Jadranke Kosor, bila je prva koja je rekla da ide za svojim vodstvom i napustila je mjesto državne tajnice za socijalnu skrb i pokazala da su joj uvjerenja i stranka iznad svih interesa i funkcija", podsjetio je čelnik HSLS-a.

Oporba je drugačijeg mišljenja. "Racionalno ponašanje premijera bi bilo da se zahvali Kuščeviću sljedeći tjedan i da on više ne bude ministar!", kratko je ovu temu komentirao SDP-ov Gordan Maras. (Hina,M.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene