Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad i dalje u plusu

Porezni paket kao u bajci: Sveta Nedelja ukinula prirez, naknade za taksije, paušal za iznajmljivače minimalan...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sveta Nedelja nastavlja s poreznim rasterećenjem. Nakon što su za Novu godinu ukidanjem prireza razveselili sve koji ondje primaju plaću, sada su paket mjera priredili za poduzetnike.

Tko u Svetoj Nedelji odluči otvoriti taxi prijevoz, neće platiti naknadu. Dozvolu će dobiti za nula kuna jer je grad taj namet potpuno ukinuo.

Pročitajte i ovo Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan Gordan Jandroković u Šestinama Jandroković o ukidanju prireza: Gradovi i općine mogu kroz porez na dohodak kompenzirati gubitak prihoda

"U cilju nam je privući što više taxi prijevoznika u naš grad i omogućiti tu bolju uslugu za naše građane. Istaknuli smo kako rješavamo pitanje javnog prijevoza, a ovo je jedan dodatak na javni prijevoz", objašnjava Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje. 

Uz taksiste - mislilo se i na iznajmljivače apratmana. Paušalni porez po krevetu - spušten je do zakonske granice od 150 kuna. Pa će za kuću koju iznamljuje, gospođa Sabrina, sada plaćati manje novca u gradski proračun.

"Najveći iznos koji smo plaćali bio je 210 kuna. Ono što to znači za nas je financijsko rasterećenje troška poslovanja, ali je i vjetar u leđa onima koji se misle baviti turizmom na kontinentalnom području Hrvatske", objašnjava gospođa Sabrina Pejić, privatni iznajmljivač. 

Dio je ovo poreznog paketa. S poreznim rasterećenjm Sveta Nedelja krenula je od Nove godine i to kada je prirez od 6 posto - potpuno ukinula. Što građani izravno osjete na plaćama.

Pozitivan je ostao i proračun grada.

"S novcem iz Europske unije mi nadoknađujemo prirez koji smo imali, od 3 do 6 milijuna kuna. Bolje da to ostane građanima. Baš mi je jedan prijatelj rekao " Ja i žena radimo, s naše dvije plaće - to nam je taman registracija za auto", govori Zurovec. 

Ovo najveće porezno rasterećenje koje je proveo grad - trebalo bi, kažu, unaprijediti poslovnu klimu, a građanima pružiti ugodniji život.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene