Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPORNI PRIJEDLOG

Konačna odluka o razvrstavanju otpada ili hvatanje drugog roka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrepčani bi u utorak trebali barem formalno riješiti svoje probleme s otpadom.Ako odluka na zagrebačkoj skupštini bude izglasana, oni koji se ne budu pridržavati pravila razvrstavanja otpada, mogli bi platiti i nekoliko tisuća kuna kazne gradu.

Milan Bandić ne sumnja da će u utorak na skupštini biti izglasana odluka vezana za razdvajanje miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada, a na kritike tek kratko odgovara.

Pročitajte i ovo Zagađivanje jame; ilustracija - 3 Prva presuda u povijesti Vlasnica ugostiteljskog objekta godinama bacala smeće u speleološki objekt: Otkrio je jedan detalj Otpad u Zagrebu - 1 NAPLATA KOMUNALNOG OTPADA Može li Zagreb postati ''mala Švicarska''? ''To su sve neznalice iz fotelje, no od tamo se stvarne stvari ne mogu vidjeti, a na teren ne ide nitko''

"Treba poći od sebe što smo mi učinili da rješimo problem pojedinačno", govori Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

Za zagrebačku oporbu prijedlog je nedorečen i pun nelogičnosti.

Vi ćete u stanu, ako živite u višestambenoj zgradi, biti zaduženi za jednu vrećicu 30 l za biootpad i on će se odvoziti jednom tjedno. Sada je pitanje gdje ćete vi taj bio odpad dok se to ne bude odvozilo držati? Da li ćete držati biootpad u vlastitom frižideru? Baš i ne!" govori Anka Mrak Taritaš, GLAS.

Bandićev prijedlog sporan je i HDZ-u!

"Ta odluka je vrlo manjkava i puna nedostataka počev od samih kazni pa do onog principa da vi prebacujete krivicu sa sebe na građane grada Zagreba", smatra Andrija Mikulić, predsjednik skupštine grada Zagreba (HDZ).

Građani su podijeljenih mišljenja, a članovi zelene akcije za utorak najavljuju prosvjed.

"Građani bi na neki način sami sebe trebali kontrolirati to nije dobro to nije izvedivo i tehnički ne uspijeva", govori Marko Košak, Zelena akcija.

Kako zagrepčani još nisu dobili potrebne kante za razvrstavanje otpada, sve je izglednije kako će današnje izglasavanje biti tek hvatanje roka od 1. veljače kada odluka službeno mora biti donesena.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene