Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bacio djecu s gotovo 5 m visine

Pomahnitali otac osumnjičen za teška ubojstva u pokušaju: ''Ako se dokaže krivnja, prijeti mu i do 40 godina zatvora''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DORH je objavio detalje stravičnog zločina na Pagu. Oca koji je bacio četvero djece s balkona sumnjiči se za teško ubojstvo u pokušaju.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je kako je jutros od 8:20 do 10:15 sati proveo očevid u Pagu zbog postojanja osnova sumnje da je 54-godišnji počinio kaznena djela teških ubojstava u pokušaju.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 1 branio se šutnjom Ukrajnicu osumnjičenom za ubojstvo sunarodnjaka jednomjesečni pritvor Policijski očevid (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 3 PRIJETI MU 50 GODINA ZATVORA Potvrđena optužnica protiv oca koji je na Pagu bacio djecu s balkona, suđenje počinje ujesen

Prema dosad prikupljenim podacima postoje osnove sumnje da je 54-godišnji otac maloljetnih žrtava oko 6:20 sati 28. veljače 2019. svoje četvero djece (2011., 2012., 2014. i 2016. godište) bacio s balkona stana, s visine od 4,95 metara.

Dvoje djece zadobilo je teške tjelesne ozljede opasne po život. Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je dalo nalog za uzimanje krvi i urina te uzimanje otisaka prstiju i biološkog materijala od uhićenog 54-godišnjaka, a naložit će i druga potrebna vještačenja te provesti dokazne radnje i poduzeti radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhićenim osobama.

Uživo se iz Zadra u Vijesti Nove TV javio Andrija Jarak.

''Službe su apsolutno zakazale. Treba provesti maksimalnu istragu i utvrditi tko je odgovoran za ovaj neviđeni zločin te kazniti odgovorne. Čuli smo reakcije državnog vrha. Logično je da ljudi žale i da se zgražaju nad ovim činom.

Ali, treba vidjeti tko je dopustio čovjeku koji je u stanju baciti četvero djece kroz prozor da uopće šeće slobodno, a kamoli da živi s istom tom obitelji. Ne treba se ovdje iščuđavati i govoriti da je bio miran i povučen obiteljski čovjek, jer onaj tko je spreman ovakvo što napraviti sve je samo ne to.

Netko je trebao vidjeti na njemu to devijantno ponašanje. Ovo nije ubojstvo na mah, nije zločin koji se dogodio iz neke osvete, ljubomore, nego očito težak poremećaj osobe koja je u stanju pokušati ubiti vlastitu djecu, koja su nažalost u bolnici. Djevojčica koja je imala po život opasne ozlijede na putu je prema Zagrebu. Voze je sanitetskim vozilom. Prva opcija bila je da se to napravi Vladinim zrakoplovom. Međutim, liječnički konzilij odlučio je da bi to zbog potisaka i pritisaka u kabini zrakoplova moglo biti kobno pa je sanitetskim vozilo prevoze u KBC Zagreb'', javio je reporter Andrija Jarak uživo u Vijesti Nove TV u 17 sati.

Prijeti mu 40 godina

Za Dnevnik Nove TV iz Paga je o događaju izvijestio reporter Domagoj Mikić.

''Otac je djecu koju su jos spavala donio do ruba balkona i s visine od gotovo šest metara jedno po jedno počeo bacati na pod. Nakon što je bacio zadnje, nije se spustio do djece koju je bacio, nego je samo sjeo u automobil i otišao se prijaviti u policijsku postaju u Pagu.

Ono što u ovoj cijeloj priči nedostaje jest motiv. Zašto je čovjek, kojeg njegovi prvi susjedi s kojima sam pricao opisuju kao mirnog čovjeka, potpuno hladnokrvno bacio svoje četvero djece s balkona? Otac se i u ovim trenucima nalazi u policijskoj postaji u Pagu gdje istražitelji slažu kronologiju cijelog zločina.

U četvrtak tijekom večeri bi otac trebao biti predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske. Policija je ovo okarakterizirala kao četverostruko teško ubojstvo u pokusaju i ako se na sudu ocu dokaže krivnja, prijeti mu i do 40 godina zatvora'', javio je Domagoj Mikić.
 

Aktualno Teško ozlijeđena djevojčica s Paga stigla u KBC Zagreb: ''Sada je osnovni problem glava... Dobiva lijekove da se smanji otok mozga'' Sanitetsko vozilo koje je teško ozlijeđenu djevojčicu dovezlo u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) Sanitetsko vozilo koje je teško ozlijeđenu djevojčicu dovezlo u Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Liječnici o stanju četvero ozlijeđene djece (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Teško ozlijeđena djevojčica s Paga stigla u KBC Zagreb: ''Sada je osnovni problem glava... Dobiva lijekove da se smanji otok mozga'' 1/2 >>

Aktualno Murganić kroz suze nakon posjeta zadarskoj bolnici: ''Ovo je stravičan čin!" Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Murganić kroz suze nakon posjeta zadarskoj bolnici: ''Ovo je stravičan čin!" 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene