Ministrica socijalne skrbi Nada Murganić posjetila je zadarsku bolnicu, gdje se na liječenju nalazi četvero djece koje je jutros u Pagu otac bacio s balkona.

Galerija


Ministrica Nada Murganić nakon vijesti iz Paga da je otac bacio djecu s balkona posjetila je zadarsku bolnicu u kojoj primaju liječničku skrb nakon zadobivenih ozljeda.

Vezani članci Davor Bernardić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Bernardić traži ostavku ministrice Murganić: "Zna li ona nešto što javnost ne zna?" Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) Ministrica Nada Murganić: "Uočeni su teški propusti u radu Centra za socijalnu skrb. Predlažem smjenu ravnateljice"

''Danas ujutro saznali smo za užasan i nemio događaj, stravičan čin jednog od roditelja. Stradala su mala nevina djeca. Budući da se radi o jednom od nezapamćenih događaja, nisam mogla ostati u Zagrebu i iščekivati vijesti. Željela sam vidjeti djecu i razgovarati s liječnicima. Poslije toga idem u Centar za socijalnu skrb'', rekla je ministrica na rubu suza. 

Dodaje da je uputila dva inspekcijska nadzora u nadležni Centar za socijalnu skrb: '' Želimo vidjeti cijeli tijek događaja, kako je Centar skrbio o njima, gdje su propusti, što nisu učinili, i da se dogovorimo kako dalje nakon izlaska djece iz bolnice. Nadam se da će se djeca oporaviti, da će imati što manje trauma i da će im dalje proći djetinjstvo u najboljem mogućem redu''.

''Obitelj je imala neke neprilike nad izvršavanjem roditeljske skrbi starijeg djeteta koje nije ovdje u bolnici. Detalje o procesima i obitelji za sada ne bih govorila. Jutros sam već rekla da ćemo detaljno ispitati sve što je u našoj nadležnosti i da ćemo o tome izvijestiti javnost. Ovo je nešto što nas je sve skupa jako pogodilo'', rekla je ministrica.

Podsjetimo, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić uoči današnje sjednice Vlade komentirala je stravičan slučaj u gradu Pagu, gdje je otac s prvog kata obiteljske kuće bacio četvero djece u dobi od tri do osam godina. 

"Pokušavamo dobiti sve informacije, najvažnije je sada zdravstveno stanje djece. Zgranuti smo, užasno mi je žao djece, ne mogu vjerovati da se to može dogoditi djeci. Oni su na Pag došli s područja virotitičkog Centra za socijalnu skrb, prema prvom kontaktu nije bilo naznaka agresivnosti oca. Otac je imao konfliktne odnose s kćeri iz prvog braka, ne znam sad kojeg supružnika, zbog čega je Centar imao nadzor nad obitelji. Pozabavit ćemo se ovim strašnim slučajem, dat ćemo informacije koliko smijemo i koliko možemo. Poslat ćemo hitan inspekcijski nadzor" kazala je Murganić.