Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna saborska sjednica

SDP napustio saborsku sjednicu, Jovanović HDZ-ovcima: ''Sramotite sami sebe zbog foteljice''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Burno je počela saborska rasprava o Državnom inspektoratu. SDP-ovac Gordan Maras zaradio je dvije opomene, pa do kraja dana ne smije govoriti.

Gordan Maras upozorio je da se donosi lex fotelja, odnosno lex Mikulić, lex uhljeb i lex funkcija. Oporba je tražila pojedinačnu raspravu o svakom zakonu, a usprotivila se objedinjenoj raspravi.

Pročitajte i ovo Simulirana sjednica u Saboru za učenike simulirana sjednica Jandroković otvorio sjednicu Sabora: "Politika nije šou i zabava" Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić lom u stranci Udarac Raspudićima! Napuštanjem Mosta ostaju bez novca iz proračuna, samo je jedan način da ga dobiju

''Ako nema vremena za pojedinačnu raspravu, nemojmo imati stanku od 15. prosinca, nemojte Sabor podređivati HDZ-u i Andriji Mikuliću'', rekao je Maras.

I Most se usprotivio objedinjenoj raspravi, naglasivši da se jednom čovjeku daju faraonske ovlasti.

Ručnim glasanjem potvrđena je objedinjena rasprava o 33 točke.

Oporbeni zastupnici iz klupa su dobacivali da nema kvoruma, tražili brojanje zastupnika i usprotivili se ručnom glasanju. Stalno javljanje za riječ oporbenih zastupnika izbacilo je iz takta predsjedavajućeg Željka Reinera.

Dao je opomenu Mostovu zastupniku Miri Bulju koji se javio za povredu Poslovnika, a Marasu je udijelio čak dvije, što znači da do kraja dana u Saboru ne smije govoriti.

''Polako, smirite se malo, što ste nervozni, pa sve ćete izglasati, sve možete što je u interesu HDZ-a, baš vas briga za interes Sabora i građana, bitno da se izglasa lex Mikulić i da čovjek sjedne u foteljicu. Sramotite sami sebe i Sabor. '', rekao je SDP-ovac Željko Jovanović i zatražio stanku.

Nakon stanke Gordan Maras je izvijestio da SDP neće sudjelovati u raspravi o Državnom inspektoratu.

HDZ-ov Andrija Mikulić osvrnuo se na raspravu o Državnom inspektoratu, kao i spekulacije da je on kandidat za glavnog državnog inspektora. "To je puno prerano, na hipotetska pitanja nisam nikad odgovarao, pa ne namjeravam ni danas", poručio je Mikulić.

Aktualno Anka Mrak-Taritaš za DNEVNIK.hr: ''Predsjednica ulazi u posao premijera, želi preuzeti HDZ i Vladu'' Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur +0 Anka Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Hrvatska Anka Mrak-Taritaš za DNEVNIK.hr: ''Predsjednica ulazi u posao premijera, želi preuzeti HDZ i Vladu'' 1/5 >>

Aktualno 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Foto: Getty Online kupovina sve praktičnija Online kupovina sve praktičnija Foto: Getty Digitalne knjige Digitalne knjige Foto: Getty +0 Pomozite roditeljima Hrvatska 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje 1/5 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene