Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RASPADA LI SE ŽIVI ZID?

Branimir Bunjac: ''Živi zid je privatno vlasništvo jedne osobe, a to je Vladimira Palfi, koja odlučuje o svemu, neograničeno i sama''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su sukobi u Živom zidu dostigli vrhunac, Branimir Bunjac održao je konferenciju za novinare na Markovu trgu. Bunjca je predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić suspendirao jer ne želi prepustiti mandat u Europskom parlamentu Tihomiru Lukaniću.

''Osnovni problem koji je nastao oko moje suspenzije proizlazi iz toga što u posjednje vrijeme Živi zid postaje privatno vlasništvo jedne osobe, a to je Vladimira Palfi, koja u Živom zidu odlučuje o svemu, neograničeno i sama'', rekao je Branimir Bunjac i dodao da u Živom zidu ni dogovor za kavu ne može proći bez njezina odobrenja.

''Problem je nastao kada je ona odlučila da u Parlament ide njezin prijatelj Tihomir Lukanić. Svi oni koji su dobilii preferencijalne glasove morali su biti maknuti s liste. To smo u prvom redu gospodin Ivan Pernar i ja. Pernar je maknut, a ja sam to odbio. Rekao sam da u konačnici želim biti europarlamentarac, ako to odluči narod. Gospođa Palfi rekla je da sam ja foteljaš, da ne računa na mene na izborima. Ja sam tada napisao ostavku i otišao kući. Dok sam pakirao stvari na Zrinjevcu, ona je dotrčala za mnom i preklinjala me i rekla da me voli i da zbog toga što sve Živi zid predstavlja u javnosti povučem ostavku. Počinio sam tu žrtvu i ispao magarac'', ispričao je Bunjac novinarima.

Tvrdi da odluku o listama donosi upravo Vladimira Palfi. ''Na listi su se pojavili nestranački ljudi, potpuni nestručnjaci, samo zato da bi njezin miljenik Tihomir Lukanić pod svaku cijenu ušao u Parlament. Na kraju liste bio je Sinčić kako bi povukao preferencijalne glasove i prestigao mene na listi'', kazao je Bunjac.

Ispričao što se događalo u Vuletićevu stanu

''Na krajnje ponižavajući način trebao sam ljudima koji su tu zbog novca i fotelja povući se i dati im nagradu. Ja na to nisam mogao pristati jer sam svoj mandat osvojio pošteno'', rekao je Bunjac.

''Nakon toga krenuli su sa svim vrstama pritisaka i prijetnji, među kojima je simptomatična ova situacija u koja se dogodila u četvrtak u stanu gospodina Vuletića, gdje su nas pozvali na neki domaćinski razgovor. Mi smo došli, a gospođa Palfi je vrištala da je Živi zid mrtav i da Sinčić mora u Parlament, ali ostali koje je ona dovukla tamo, isključivo nekoliko njezinih plaćenika, urlali su na mene i psovali mi sve živo'', ispričao je Bunjac kako su ga prisiljavali da potpiše ostavku.

Kako je nastala snimka i što se sve događala u stanu Dominika Vuletića pročitajte OVDJE.

''Nakon svega što smo učinili za Živi zid. U ovom trenutku jedino što preostaje Živom zidu jest davanje mandata na raspolaganje i raspisivanje unutarstranačkih izbora, osnivanje županijskih orgniazacija, izabiranje predsjedničkog kandidata u kojima će sudjelovati svi članovi'', tvrdi Bunjac.

''Nikakva dogovora nije bilo''

O navodnim prijetnjama za koje ga proziva Ivan Vilibor Sinčić, Bunjac kaže kako ga on nema čime ucjenjivati.

Sinčić je u utorak nekoliko puta ponovio da je Bunjac prekrišio predizborni dogovor prema kojem Tihomir Lukanić ide u Parlament, što Bunjac negira. ''Nikakva dogovora nije bilo, bio je samo plan Vladimire Palfi. Njezin suprug sada ima mandat i ide u Parlament.''

Bunjac kaže da u stranci ostaje zbog želje članova. ''Ako u iduća tri tjedna ne budu raspisani izbori, nema smisla ostajati u stranci u kojoj vladaju samo Vladimira Palfi i Tihomir Lukanić, a vjerujem da tako misli i 90 % čanova'', kaže Bunjac.

Snimku je komentirao i Ivan Pernar rekavši da je snimka montirana tako da je ''izrezan dio iz kojega je jasan kontekst, a on ispada babaroga''. Smatra da je jedino što Palfi sada može učiniti - dati ostavku.

Podsjetimo, medijima je u utorak stigla i snimka na kojoj se vidi kako Branimir Bunjac viče na Dominika Vuletića, člana Živog zida kojeg je Sinčić u utorak proglasio međunarodnim tajnikom.

Osim Bunjca i Vuletića, na snimci se vide i Sinčić i Lukanić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Ako ode Bunjac, odlazim i ja'' Pernar opleo po Palfi: ''Ona se nekad ponaša kao Plenković - mogu sve što hoću. E pa ja joj sad kažem – ne možeš sve što hoćeš''

Iako je najavljivao suprotno, čelnik Živog zida Sinčić ipak će ići u Europski parlament. Kaže da je to rješenje situacije u koju ih je doveo Bunjac, koji je, tvrdi, izigrao predizborni dogovor, prema kojem je u Parlament trebao ići Tihomir Lukanić.

Sinčić je najavio da bi na mjestu europarlamentarca trebao ostati do parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, a objavio je i da je Branimir Bunjac do daljnjeg suspendiran kao član stranke. ''Nisam očekivao da će se kolega Branimir Bunjac ovako ponašati. Ja ga još jednom pozivam da omogući meni da prepustim mandat kolegi Tihomiru Lukaniću", rekao je Sinčić.

O svemu se jučer kasno navečer oglasio i Ivan Pernar, koji je na Facebooku objavio: "Dragi prijatelji, ne znam kako će sve ovo završiti, mogu samo reći da sam vam zahvalan za svu podršku."

Pernar je na Facebooku objavio i videoporuku u trajanju gotovo deset minuta. U njemu je prozvao Vladimiru Palfi, suprugu predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića, kao odgovornu za trenutačno stanje u Živom zidu.

Izbacivanje Bunjca nazvao je ''čistkom'', a o tome, kaže, odlučuje Vladimira Palfi. Ako ona to odluči, Pernar nagovještava odlazak iz Živog zida.

Na drugom je profilu na Facebooku izrazio i žaljenje što je ''sa svime morao izaći u javnost'', ali kaže da nije vidio drugačijeg načina.

Aktualno Procurila snimka žestoke svađe u Živom zidu: Bunjac se unosi u lice stranačkom kolegi +0 Svađa u Živom zidu Hrvatska Procurila snimka žestoke svađe u Živom zidu: Bunjac se unosi u lice stranačkom kolegi 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene