Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Srbije

Vučić: "Ne bih se rugao činu Slobodana Praljka niti ga nazvao kukavičkim"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je kako se "ni na koji način ne bi rugao činu haškog osuđenika Slobodana Praljka", koji se jučer ubio u sudnici Haškog suda.

"Činu Slobodana Praljka pred Haškim sudom ne bih se rugao ni na koji način niti bih ga nazivao kukavičkim. Ali imam što poručiti ljudima u Europskoj uniji povodom njihovih različitih mjerila i riječi izgovorenih o Srbiji i Hrvatskoj povodom posljednjih presuda", rekao je Vučić.

Pročitajte i ovo Suzana Vasiljević Kognitivna disonanca Vučić se u New Yorku bori protiv rezolucije o Srebrenici: Njegova savjetnica o tom zločinu napravila dokumentarac Praljak u sudnici (Foto: Dnevnik.hr) Provedeno istraživanje Tužiteljstvo Haškog suda potvrdilo: "U Praljkovoj bočici bila je smrtonosna kemikalija"

Vučić je rekao da su se iz Srbije nakon presude Ratku Mladiću mogle čuti samo "izjave s akcentom na budućnost i iskazivanju poštovanja svim žrtvama, bez bježanja od teških tema".

“Kako je to moguće da su svi za ponešto osuđeni, samo nitko ni za jedan zločin nad Srbima. Jedna jedina presuda ima koja se njima ne sviđa i odmah su protiv političkih presuda, protiv suda u cijelini, neprihvatljivo je, nepravedno i tako dalje. Pa koga ljudi vi zavitlavate više? Pa šta hoćete da radite od nas?  Ovoga pitaju što ti je s tvojim hibridnom radom, on pita je li to iz Beograda. Kakav Beograd, kakve veze Beograd ima. Moram priznati da nisam baš razumio. Možda su njegove kontemplativne sposobnosti značajno veće nego moje", kazao je

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene