Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedan mlađi od 14 godina

Detalji policijske potjere: Maloljetnici ukrali auto pa se zabili u drvo. Onda su ukrali drugi i zakucali ga u - novo drvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje protiv trojice maloljetnika koji su ukrali dva automobila i napravili više prometnih prekršaja. Na kraju su jednim vozilom udarili u stablo i zid, a drugim u prometni znak i - novo stablo.

U ponedjeljak, 31. siječnja, na pulskoj rivi dogodila se prometna nesreća - automobil se zabio u drvo. Pulska policija otkrila je da su tri osobe ukrale vozilo, jedna je odmah bila uhićena, a za dvije se tragalo.

PU istarska dovršila je kriminalističko istraživanje te su utvrdili da su dvojica maloljetnika počinila kaznena djela krivotvorenje isprave, oštećenje tuđe stvari te dva kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. Treća osoba je također maloljetna - ima manje od 14 godina pa se prema njoj ne primjenjuju odredbe Kaznenog zakona.

Naime, maloljetnici su ukrali Golf 56-godišnjaku te su na njega postavili nepripadajuće registracijske tablice. "Takvo vozilo koristili su u prometu te su u Labinskoj ulici ušli u dvorište obiteljske kuće, gdje su srušili stablo i zid, čime su 55-godišnjeg vlasnika oštetili za nekoliko tisuća kuna", naveli su iz policije.

Nakon što su prouzročili već jednu prometnu nesreću, u drugoj ulici ukrali su još jedan automobil i počinili nekoliko prekršaja.

Policajci su uočili automobil te su mu dali "zvučne i svjetlosne znakove za zaustavljanje, no vozač je naglo povećao brzinu kretanja i prošao pored znaka obaveznog zaustavljanja. Nastavio je vožnju ulicama Ozad Arene, Scalierovom, Istarskom, Giardini, Laginjinom i Dobrilinom u zabranjenom smjeru, a u Flaciusovoj ulici je skrenuo s kolnika u desno i udario u prometni znak, a potom i u stablo".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nesreća u istri Preminuo pješak (81) na kojeg je automobilom naletio 98-godišnji vozač

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna promet bio zatvoren FOTO Kaos na cesti: Sudarila se tri automobila i kombi, više osoba ozlijeđeno

Protiv dvojice maloljetnika policija če ponijeti kaznenu prijavu te će maloljetni vozač dodatno biti sankcioniran - policija će podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene