Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuga u Smokvici

FOTO Cijeli otok tuguje za poginulim mladićima: "To je takozvana disko nesreća koja se događa uvijek pri povratku iz noćnih izlazaka"

U teškoj prometnoj nesreći na Korčuli noćas su poginula trojica mladića od 19, 22 i 24 godine. Nesreća se dogodila na cesti od Blata prema Veloj Luci, oko 1 sat iza ponoći. Policija je očevidom utvrdila kako se nesreća dogodila zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika.

Nijedan od trojice mladića u automobilu nije imao sigurnosni pojas. Cijeli otok tuguje i proglašeno je 7 dana žalosti.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena

Do prometne nesreće je došlo kada je 19-godišnji vozač osobnog vozila izgubio nadzor nad vozilom i sletio izvan ruba kolnika i vozilom udario u stablo. Nažalost na mjestu događaja poginuo je i vozač i njegovih dvoje suputnika u dobi od 22 i 24 godine", kazala je Andrijana Biskup, glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske.

"Tragedija koja se na ovim prostorima ne pamti, pogotovo što su to bila tri mladića koje si samo moga poželit. I kad bi se trudio ne bi mogao ništa loše o njima naći niti kazati", kreoa je načelnik općine Smokvica Kuzma Tomašić.

"To je takozvana disko nesreća koja se događa uvijek pri povratku sa noćnih izlazaka. Cesta je skliska, rosa je ujutro, cesta je hladna. U ovom slučaju radi se o starom automobilu bez neke sigurnosne opreme", rekao je prometni stručnjak Goran Husinec za Vijesti Nove TV.

Dvojica su bila članovi DVD-a Smokvica koji su se na Facebooku oprostili od svojih kolega. 

I na stranici Vatrogasci - oni su naši heroji, posljednji zbogom.

"Danas je Hrvatsko vatrogastvo zavijeno u crno.. U teškoj prometnoj nesreći na Korčuli poginula su tri mladića... Poginuli su dvoje kolega iz DVD-a Smokvica.. Ovim putem izražavamo duboku sućut Obiteljima stradalih i njihovim kolegama. Počivajte u miru Braćo po vatri..", poručili su.

Jedan od poginulih bio je nogometaš. Dirljiva objava i na stranicama kluba Jadrana 1929 iz Smokvice.

''Morem bude svaka kap kad do mora stigne, tako i duša bude Bog kad se k Bogu digne", stoji u objavi kluba. 

Objavljene su i fotografije s mjesta gdje su mladići stradali. Dalmatinski portal piše kako su dijelovi automobila rasuti okolo.

"Do nesreće je došlo kada je 19-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Blata u pravcu Vela Luke, zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika (nepregledan zavoj, mokar kolnik, smanjena vidljivost) izgubio nadzor nad vozilom koje je sletjelo izvan kolnika i udario u stablo", javila je u nedjelju ujutro policija.

U vozilu su se kao putnici nalazila još dvojica mladića u dobi od 22 i 24 godine. Od zadobivenih ozljeda sva trojica mladića su, na žalost, smrtno stradali na mjestu prometne nesreće. 

Smokvica će zbog tragedija proglasiti sedam dana žalosti. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene