Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INSIDER

Porsche GT2 RS novi je kralj Nürburgringa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cilj je bio stazom proći ispod 7 minuta i 5 sekundi – rezultat je nadmašio sva očekivanja

Arrivederci Lamborghini, wilkommen Porsche! Tvrtka iz Stuttgarta ponovno je zasjela na tron najpoznatije trkaće staze na svijetu, no ne hiperautomobilom 918 sa sofisticiranim pogonom na sve kotače te 887 KS iz električnih i benzinskog motora, već najsnažnijim 911 imena GT2 RS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Rukavica u lice Bugattiju – Koenigsegg je pokazao tko je glavni! Slika nije dostupna INSIDER TOP 5: Legendarni dizelaši koje je šteta poslati na otpad

Pogonjen 3,8-litrenim twin-turbo boxer motorom snage 700 konja automobil predstavljen na Goodwoodu uspio je s trona skinuti Lamborghini Huracán Performante, koji je 'Ring' obišao za 6 minuta i 52.01 s. Uz pomoć dvojice vozača Nicka Tandyja i Larsa Kerna Porscheu je za isti pothvat trebalo svega 6 minuta i 47.3 sekunde, čime je okrunjen titulom najbržeg cestovnog automobila na toj stazi.

Da stvar bude bolja, Talijani su sporije vrijeme postigli s pogonom na četiri kotača, dok su Nijemci bili ograničeni na stražnje kotače.

Ukoliko ste se ovim dodatno zapalili za GT2 RS i želite ga kupiti, morat ćemo vas razočarati i reći da je svih 1.000 komada odavno prodano, no i dalje možete uživati u snimci skidanja rekorda u prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene