Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Google ulaže milijune

YouTube pokreće TV kanale s autorskim sadržajem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google planira pokrenuti specijalizirane kanale na YouTubeu na kojem će emitirati emisije iz vlastite produkcije.

Posljednjih godina sve manje vremena provodimo ispred TV ekrana, a sve više ispred monitora računala, telefona i u posljednje vrijeme tableta te sadržaj koji nas zanima ponajviše tražimo na internetu, a ne više toliko na televiziji.

U Googleu se nadaju da se ovaj trend nastaviti i dalje te da ćemo neke programe – koje smo do sada gledali na TV-u, u budućnosti gledati na najpopularnijem video servisu na svijetu – YouTubeu.

Tako ova kompanija, kako prenosi The Next Web oslanjajući se na informacije iz Wall Street Journala, namjerava uložiti oko sto milijuna dolara u razvoj posebnih kanala na YouTubeu koji bi trebali privući korisnike željne specijaliziranih emisija različitih kategorija – glazba, sport, moda i slično.

Jedna od osoba s kojom Google navodno pregovara jest poznati skejter Tony Hawk koji bi na jednom od kanala trebao imati svoju emisiju, a za pretpostaviti je da će ova kompanija, kako bi popularizirala kanale na YouTubeu, pokušati privući što više poznatih i slavnih osoba koje će garantirati velik broj gledatelja.

YouTube sljedeće će godine navodno predstaviti dvanaest takvih kanala, a oni bi na početku trebali emitirali oko desetak sati programa tjedno te bi, naravno, bili besplatni za gledanje, a financirali bi se putem oglašavanja.

Google na ovaj način želi privući jedan dio 'klasične televizijske' publike koje žele namamiti originalnim i profesionalnim sadržajem.

U ovoj kompaniji sigurno računaju i na to da će u budućnosti velik broj televizora imati podršku za internet i aplikaciju za YouTube pa neće biti potrebno sjedati za računalo, već će se sav sadržaj s ovog video servisa moći gledati putem YouTubea direktno na TV-u.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene