Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi prijenosni skener oka

Uskoro na tržištu: Logiranje na Facebook skeniranjem oka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono što smo u filmovima vidjeli već nebrojeno puta uskoro će postati dostupno i svekolikom pučanstvu - kroz nekoliko mjeseci na tržištu će se pojaviti skener šarenice oka za osobna računala.

Iako se u filmovima takve stvari većinom koriste kako bi se zaštitilo nešto strogo povjerljivo, poput primjerice državnih tajni, skeneri oka polako ulaze i u svakodnevnu uporabu. Hoyos Group, njujorška biometrička tvrtka koja se bavi sigurnošću, uskoro će na tržište izbaciti proizvod EyeLock, prvi prijenosni skener za osobna računala. Treptajem oka uređaj će dozvoliti korisniku da se logira na bankovni račun, društvenu mrežu, elektroničku poštu ili što već želi. Uređaj je veličine posjetnice i teži oko 100 grama, a na računalo će se priključivati putem USB kabela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stvarnost, a ne fikcija POSTAT ĆEMO KIBORZI Radi se na računalu koje se ubrizgava u oko te daje ljudima 'super moći' Slika nije dostupna Muscae voliantes Kad zatvorite oči vidite crvolike oblike? Evo pojašnjenja

Nakon što se instalira software sve što korisnik treba učiniti je trepnuti ispred skenera i automatski se može logirati na sve zaštićene aplikacije ili internet stranice. 'Svaki put kad se logirate stvarate 'unikatan ključ' koji se sastoji od serije brojeva. Ti brojevi se mijenjaju svaki put kad se logirate tako da ih nitko ne može hakirati', kazala je direktorica marketinga Tracy Hoyos te dodala kako je skeniranje šarenice puno sigurnije nego otisak prsta. Prsti naime imaju oko 18 jedinstvenih točaka prema kojima se može izvršiti identifikacija, dok ih šarenica ima čak 2.000.

EyeLock će stajati 99 dolara, no za sada još nije objavljen točan datum dolaska na tržište.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene