Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radi posao za 10 kuhara

Šef kuhinje robot koji priprema više od 300 jela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kini je otvoren novi restoran. To samo po sebi ne bi bilo ništa čudno da šef kuhinje nije robot koji u samo nekoliko minuta spremi bilo koji od 300-injak kineskih specijaliteta za koje je 'obučen'.

Restoran 'I Robot' u kineskom gradu Nanningu kupio je dva robota koji odrađuju posao čak 10 kuhara i pripremaju jela za samo nekoliko minuta. Konobari putem touch screena na računalu daju narudžbu koja se šalje u kuhinju, a jedino za što robotima treba ljudska ruka jest pripremanje i sjeckanje sastojaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u luksuznom hotelu Slavni kuhar dobio otkaz zbog ponižavanja: Pomoćnika tjerao da satima sjedi gol s jabukom u ustima i mrkvom u anusu Slika nije dostupna Ogorčeni čitatelj: Od Križevaca do Lastova za 23 sata!

'Naše cijene su jednake kao i u drugim restoranima, iako su jela vjerojatno i bolje. Svaki od njih stajao je 26.000 funti, no kada sve zbrojimo, koliko bi nas stajale plaće za 10 kuhara koji svaki od njih zamjenjuje, isplatit će nam se u roku od godinu dana. Nakon toga, ostaju samo troškovi električne energije i posluživanja u restoranu. Svaki od njih zna skuhati više od 300 tradicionalnih recepata u samo nekoliko minuta', kazao je vlasnik Huang Xianghao. 

No, nisu svi zadovoljni ovim potezom. Kineski kuhari ljutito protestiraju ispred restorana jer su radnici otpušteni i zamijenjeni robotima. No, to vlasnika previše ne brine. 'Kineska kuhinja je poznata po svojoj profinjenosti i ukusnosti. Mnogi gosti ostaju zapanjeni da roboti mogu napraviti tako ukusna jela. Puno su efikasniji, a i nivo higijene je na zavidnoj razini. A osim toga, ne žale se', zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene